Bemutatkozás Iskolai élet Oktatás Hitélet Aktualitások DVTK-sport
Aktualitások

Fontos információk leendő elsőseink, és szüleik részére:

Eszközlista 1. osztályosok részére!

Letölthető


Eseménynaptár

Eseménynaptár


Varsányi Zsolt tanár úr a Magyar Diákspotért kitüntetést vehette át Budapesten! Gratulálunk és további sok siker kívánunk áldozatos munkájához


Tisztelt Szülők! Kedves gyerekek!

Értesítjük Önöket, hogy a kiadott programtól eltérően, AZ ÉVZÁRÓ JÚN.17-ÉN PÉNTEKEN LESZ a Szent Imre téren 16.30-TÓL!!!!


A járvány miatt elhalasztott újévi koncertet nagy sikerrel rendeztük meg. A fellépők nagyon színvonalas előadással örvendeztették meg a hallgatóságot. Köszönet érte a tehetséges gyerekeknek a támogató szülőknek és a felkészítő tanároknak!


A mai napon ünnepélyes keretek között letettük az új Szent Anna óvoda alapkövét!

A Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja támogatási cél érdekében, melyet Magyarország Kormánya hirdetett meg Az építkezés bruttó összege 624.965.965 millió forintba kerül.

Az időkapszulába a következő üzenet került: ” Ezt az üzenetet a jövőbe az Úr 2022. évében, Ferenc pápa szentszéki uralkodása idején, dr. Ternyák Csaba érseksége alatt, Ft. Gubala Róbert plébános szolgálatában helyeztük el a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola Szent Anna tagóvodája új épületének alapköve alatt. Isten áldása kísérje az építőket, használókat egyaránt!”


2022. ápr. 21-én iskolánk 3. b osztályos tanulói a pályaorientációs nap keretén belül látogatást tettek a lillafüredi Anna-forrási Vízműtelepen.

A forráslátogatás során a gyerekek megértették, hogy a víztakarékosság, a felelős vízhasználat, a környezettudatos szemlélet elengedhetetlen Földünk védelmében. Másnap, a Föld napján lelkesen sorolták az előző napi tapasztalataik alapján, hogy mit tehetnek ők, mindnyájunk jövője érdekében, ezen a Cselekvő ünnepen és az év többi napján is.


Kedves Szülők!

Az elmaradt Újévi koncert helyett tanulóink hangversenye április 28-án, 16.00-tól kerül megrendezésre.
Napközis tanulóinkkal a húsvéti projekt keretében beszélgettünk a Nagyhét eseményeiről, interaktív feladatokat oldottunk meg. A gyerekek örömmel kézműveskedtek, szép alkotások készültek.


Az 1-2 évfolyam tanulói a Csodamalom Bábszínház közreműködésében a bábművészek munkáját ismerhették meg, bepillanthattak a kulisszák mögé, bábjátékokkal játszhattak.


Pályaorientációs nap keretében izgalmas programokon vehettek részt alsó tagozatos diákjaink. Volt interaktív előadás a tűzvédelemről, tűzoltóautó bemutató, kézműves foglalkozás, környezetvédelmi foglakozás a klímanagykövettel, ugrálóvár. Végül minden alsó tagozatos osztály tortát kapott. Köszönet Alföldi Attila és Udvarhelyi Gábor szülőknek ezért az élményekben dús napért.


Ma délután a leendő elsősökkel játszottunk, kézműveskedtünk. Nagyon ügyesek voltak és azt mondták, hogy nagyon várják már az iskolát! Értékeltük a rajzpályázatra érkezett gyönyörű alkotásokat is!

Köszönjük, hogy eljöttetek!


Keresztút a Szent Imre téren


Március 26-án tovább folytatódott a Teremtésvéselmi napunk. Az alsó tagozaton megrendezésre került az1. Ökodélelőtt. Tanítványaink vidám, játékos feladatokon keresztül bővíthették tudásukat a fenntarthatóság (komposztálás, újrahasznosítás) témaköréből. Ebben nyújtott kreatív segítséget a miskolci Zöld Lánc Egyesület.


Kedves Szülők!

Az elmaradt Újévi koncert helyett tanulóink hangversenye április 28-án, 16.00-tól kerül megrendezésre.


Teremtésvédelmi nap a Szent Imrében.

„… az Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki egy Dávid házából való férfinak, Józsefnek volt a jegyese, és Máriának hívták. Az angyal belépett hozzá és megszólította: – Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Veled van az Úr! Áldottabb vagy minden asszonynál. (…) Ne félj, Mária, mert kegyelmet találtál az Istennél! Íme, fogansz méhedben, és fiút szülsz, akit nevezz Jézusnak.” Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, Teremtésvédelmi napunkon kitakarítjuk az iskola környezetét.

A föld, közös otthonunk, „egyben nővérünk is, akivel osztozunk a létben, olyan, mint egy szép anya, aki karjai közé zár minket”.


"HATÁRTALANUL" program újra! A hetedikesek Erdélyi utazása előtt Molnár Péter tanár úr tartott előadást a gyerekeknek Erdélyről, Trianonról, a határon túli magyarok életéről. Köszönjük, hogy évek óta számíthatunk színvonalas előadásaira.Március 15. műsor


Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom a kedves Szülőket, hogy a korlátozások feloldása miatt pénztári befizetést holnaptól (2022. 03. 10. csütörtök) illetve a továbbiakban a kijelölt befizetési napokon 07:00-08:30, 13:00-17:00 óra között újra igénybe lehet venni.

Köszönettel: Révész Józsefné gazdasági ügyintéző


Iskolánk robotprogramozó csapata a SPIKEE RESCUTE programozó versenyen Robotfutamon a III. helyezést érte el. Továbbá "Felfedező" különdíjban részesült!

Gratulálunk


Nagyböjti lelki napon különböző foglalkozásokon vettek részt tanulóink. A keresztúti ájtatosság során a gyerekek felolvasták a 14 stációhoz kapcsolódó elmélkedéseket, az állomások között pedig közösen énekeltek.


„Emlékezzél, ember, hogy porból vagy és porrá leszel!”

Hamvazószerdán közös szentmisén emlékeztünk. A nagyböjt, a húsvétra felkészítő negyvennapos előkészületi időszak, hamvazószerdán veszi kezdetét. A keresztények ebben a bűnbánati időszakban hitük elmélyítésével, kiengesztelődéssel és böjttel készülnek húsvét ünnepére, Jézus Krisztus halálára és feltámadására.


Mély fájdalommal osztjuk meg a szomorú hírt!

Vince atya, aki iskolánk patrónusa, segítője, barátja volt, ma hajnalban visszaadta lelkét Teremtőjének. Sok szép emléket őrzünk róla.

Nyugodjék békében!


A Szent Imre tanulója Gaál Alíz, a városi és a megyei úszó diákolimpián egyaránt 50m mellúszásban II. helyezést ért el. 50m gyorson a városi versenyen III, a megyein IV helyen ért be. Gratulálunk, további kitartást és eredményes versenyzést kívánunk!

Köszönet az úszóedzőknek a felkészítésért!


Óvodásunk, Kosnyíder Lili 1. helyezett lett a Városi Rajzversenyen.

Gratulálunk a kiváló helyezéshez!


Jelentkezési lap iskolába

LetölthetőKarácsonyi jótékonysági akciónk következő állomása a GYEK. A szülöi munkaközösség küldöttsége átadta a gyümölcs adományt az egészségügyi dolgozóknak. Jó egészséget és áldott ünnepet kívánunk szeretettel! Köszönjük a szervezést Judit Gréz Gréz Zoltán és Viktoria Vincze szülőknek!


A Megváltó születésére készültünk ezzel a betlehemi elmélkedéssel, melyben a történet szereplőinek, tárgyainak szavait, gondolatait iskolánk pedagógusai mondták el.


Adventi lelki napunkat ma szentmisével kezdtük, majd különböző foglalkozásokon készültünk karácsony ünnepére. A Fráter kórus koncertje színesítette perceinket.Köszönjük a gyönyörű karácsonyfa felajánlását Sallainé Csorba Andrea tanítónéninek. A fa ideszállítását Kozma László 5.b osztályos apukának és Varsányi Zsolt tanár úrnak.


A GÁRDONYI GÉZA MEGYEI PRÓZAMONDÓ VERSENY HELYEZETTJE:

Tóth Bognár Bálint II. hely

Felkészítő tanár: Hegyiné Stefancsik Mónika

Dobi Luca Sára II. hely

Felkészítő tanár: dr Tóthné Cservenka Andrea

Gratulálunk!Iskolánk tanulói aktív részt vállaltak az idén is az ajándékgyűjtésben. Csatlakozva a Mosoly Manók akciójához 24 nagydoboz játékot, könyvet csomagoltunk össze iskolánk 7. a osztályos tanulóinak segítségével. Az adakozás örömén kívül diákjaink az önkéntes munkába is belekóstolhattak. Az adománygyűjtés a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös szervezésében, EMMI Köznevelésért Felelős Helyettes Államtitkársága és a GLS Hungary csomaglogisztikai szolgáltató támogatásával valósult meg. Jó eső érzéssel tölt el bennünket, hogy karácsonykor sok kisgyermek arcára varázsolhatunk boldog mosolyt!


Adventi hírnök, friss fenyőág,

Lobog már két kis gyertyaláng!


Bolyai anyanyelvi csapatverseny 3. b osztály megyei II. helyezés, országos IV. legjobb pontszámmal.


Bolyai anyanyelvi csapatverseny megyei forduló 7.osztályosok II. helyezés 6.osztályosok V. helyezés

Gratulálunk!


A mai napon lezárult az első Adventi gyűjtési akciónk! Az édességeket átadtuk és elszállításra kerültek a dobozok. Köszönjük minden szentimrés gyereknek, hogy adományával hozzájárult az akcióhoz és ezzel szebbé tehetjük a rászoruló gyermekek ünnepét.


Adventi gyertyagyújtás I.


Iskolánkban a tegnapi napon, november 24-én megrendezésre került az egyházmegyei hittan és angol nyelvi verseny, melynek témája: Szent József évében - Péter hitével tekintsünk Jézusra - volt. Nagy öröm volt számunkra, hogy ebben a nehéz időszakban is személyes jelenlétükkel több iskolának sikerült képviseltetnie magát. Köszönöm minden kollégámnak a verseny zavartalan lebonyolításában nyújtott segítségét.

Hálásak vagyunk a szülői munkaközösségnek és vezetőjének Gréz Juditnak, aki összefogta és megszervezte, hogy a távolról érkező kollégáknak egy kis házi készítésű édességgel kedveskedhettünk.

dr. Kovácsné Nikházy Eleonóra igazgató


A mai napon 2021. november 24-én 14 órai kezdettel rendeztük meg iskolánkban, az egyházmegyei idegennyelvi-és hittanversenyt, melynek témája: Szent József évében „Péter hitével tekintsünk Jézusra!” Évről évre nagy öröm számunkra, hogy egyre több iskola csatlakozik be ebbe a - már hagyománnyá vált - versenybe. Sajnos a járványhelyzet miatt, többen lemondták jelentkezésüket. Előzetes feladatként a csapatok egy-egy jelenettel készültek Péter apostol életéből, majd feladatokat oldottak meg a diákok, melyet jó hangulatú „Mindent vagy semmit” vetélkedő követett. A versenyben kiemelkedő teljesítményt értek el az alábbi csapatok:

I. hely: Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jópásztor Óvoda AMI- Eger

II. hely: Győrffy István Katolikus Általános Iskola -Karcag

III. hely: Szent Mihály Katolikus Általános Iskola-Bánréve

Iskolánkat: Tajnai Dávid 6.a, Kovács Zente 6.b, Pastrovics István 7.a, és Bogyai Fruzsina 7.b osztályos tanulók képviselték, kiemelkedő helyezést értek el.

Köszönjük a felkészítő tanárok munkáját és a részvételét. Az elért eredményekhez mindenkinek szívből gratulálunk!


Mellékletben olvasható Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr határozatát, mely a járványügyi védekezés érdekében december 1-jétől a köznevelési intézményekbe való belépés rendjét szigorítja. Az intézkedés nem érinti a tanulókat, gyermekeket, a köznevelési intézményben foglalkoztatottakat, a nevelő-oktató tevékenységet folytató személyeket.

EMMI RendeletTisztelt Szülők! Kedves Gyerekek! Szeretettel várunk minden szentimrés családot hagyományos családi napi programunkra, melyet szeptember 11-én, 10 órától rendezünk meg az iskola udvarain és a Szent Imre téren. Sok érdekes program és finom babgulyás várja a vendégeket. Töltsünk újra egy vidám napot együtt, építsük közösségeinket!


Pedagógus Lelki nap Sebesvíz 2021.09.30-31


Veni Sancte


Ma játékos keretek között ismerkedtünk leendő elsőseinkkel és szüleikkel. A tervezett kirándulás az időjárás miatt ugyan elmaradt, a hangulat azonban így is nagyon jó volt. Mindenkit szeretettel várunk holnap a tanévnyitó szentmisére!


Kedves Szülők! 2021.08.28-ára, szombatra tervezett ismerkedő kirándulás nem marad el, az időjárási viszonyok miatt az iskolában tartjuk meg. Találkozunk az iskola bejáratánál 9.00 órakor.

Szeretettel várunk mindenkit: Mónika néni Kata néni


A mezőkövesdi tanévnyitó Veni Sancte-t az otthon maradó munkatársaink, az érdeklődő tanulók és szülők a Szent István Televízió YouTube csatornáján megnézhetik. Ehhez augusztus 26-án, csütörtök de. 9.50 órakor keressék, a Szent István Tv YouTube csatornáját pl. a Google keresővel

Kedves Szülők, Gyerekek!

Iskolánk a szerdai napokon tart ügyeletet 9 – 12 óráig.

A nyári szünetre jó pihenést, örömteli pillanatokat kívánunk sok szeretettel!

az iskola vezetőségeTanévzáró Te Deum Gyöngyösön

A tegnapi napon, Gyöngyösön a Szent Bertalan templomban tartották az Egri Főegyházmegye tanévzáró Te Deumát. A szentmisét 40 pap részvételével Ft. Dr. Ternyák Csaba érsek úr mutatta be. Az ünnepségen kitüntették a legkiválóbb tanulókat, akik példamutató életükkel, tanulmányaikkal rászolgáltak erre a méltó elismerésre. Nagy örömünkre iskolánkból Sami Regina Gabriella 8. osztályos tanuló érdemelte ki ezt az elismerést.

Nagyon büszkék vagyunk rá, középiskolás éveire Isten áldását kérjük.

Ugyanezen az ünnepségen díjazták a Magyar Püspöki Konferencia által meghirdetett vers- és novellaíró pályázat legjobbjait. Iskolánkból Kiss Bernadett 8. osztályos tanuló 2. helyezést ért el „Egy szív, egy kéz” c. novellájával. Gratulálunk a szép eredményhez.

Nagy öröm volt újra találkozni az egyházmegye intézményeinek képviselőivel, és a házigazda Gyula atyával.


Tisztelt Szülők!

Iskolánk lehetőséget biztosít a tanulók felügyeletére 2021. június 21-tól 2021. június 29. napjáig. Kérjük, amennyiben élne ezzel a lehetőséggel, az iskola titkárságán jelezze.
Gratulálunk Tóth-Bognár Balázs 2.b osztályos tanulónak a Sziporka országos matematika versenyen elért 2. helyezéséért!


Gratulálunk a Kreatív házi rajz pályázatunkon sikeresen szerepelt tanulóinknak, minden beküldött alkotást köszönünk a lelkes alkotóknak! Helyezettek:

Kreatív házi rajz pályázat 2021

1.évf.

1. Laskó Zille (1.a) 2. Jakubinyi Sára (1.a) 3. Lipták Rebeka (1.b)

2.évf. 1. Fejes Eszter (2.b) 2. Uliganyecz Hanna (2.b) 3. Ilyó-Kovács Anna (2.a)

3.évf. 1. Garabuczi Zoé (3.a) 2. Vojtonovszki Nina Brigitta (3.a) 3. Kovács Levente (3.a)

4.évf. 1. Szemánszki Boglárka (4.a) 2. Lévai Panna (4.b) 3. Takács Elza (4.a)

5-6.évf. 1. Bolha Áron (6.a) 2. Berki Máté (6.a) 3. Bikki Ditta (6.a); Császári Janka (5.a); Jáborszky Szófia (5.a)

7-8. évf. 1. Kerekes Veronika (7.b) 2. Pongó Melinda (8.b)

Különdíj

Szárnya Anna Zora 2.b
Tábor jelentkezési lap

Első osztályosok eszközlistája!

Letölthető


Tisztelt Szülők!

A Kormány döntése értelmében 2021.04.19. hétfőtől a Kormány döntése értelmében az alsó tagozatos tanulók és pedagógusok visszatérnek a jelenléti oktatáshoz, mely minden érintett számára kötelező.

Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy az iskolába való visszatéréskor továbbra is érvényesek a járványügyi előírások: testhőmérés, maszk használata, fertőtlenítés stb.

A jelenlegi vészhelyzetre való tekintettel nagyon indokolt esetben a szülő is igazolhatja a gyermeke távolmaradását, amennyiben ez a koronavírus fertőzés elkerülése érdekében történik. Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a hiányzással kapcsolatos szabályokat a 20/2012 EMMI rendelet 51.§(7) bekezdése pontosítja: „(7) Ha a tanulónak - az ideiglenes vendégtanulói jogviszony időtartamának kivételével - egy tanítási évben az igazolt és igazolatlan mulasztása együttesen a) az Nkt. 5. § (1) bekezdés b)-c) pontjában meghatározott pedagógiai szakaszban a kétszázötven tanítási órát, b) az Nkt. 5. § (1) bekezdés d) pontjában meghatározott iskolai nevelés-oktatás szakképesítés megszerzésére felkészítő szakaszában az elméleti tanítási órák húsz százalékát, e) alapfokú művészeti iskolában a tanítási órák egyharmadát, f) egy adott tantárgyból a tanítási órák harminc százalékát meghaladja, és emiatt a tanuló teljesítménye tanítási év közben nem volt érdemjeggyel értékelhető, a tanítási év végén nem minősíthető, kivéve, ha a nevelőtestület engedélyezi, hogy osztályozóvizsgát tegyen.”

Mivel az alsó tagozaton jelenléti oktatás folyik, a pedagógusok a hiányzó gyerekeknek nem tudják biztosítani az online oktatást. A tananyag pótlásáról a szülőnek kell gondoskodni. A zsúfoltság elkerülése érdekében a 3.a, 4.a, 4.b osztályok a felsős épületben kerülnek elhelyezésre. A gyerekeket a karantén előtti szokásos rendben vihetik el: ebéd után 14.30-ig, vagy 16 óra után. A szülők a gyerekekért mindkét udvarra 16 óra után bejöhetnek. A tavaszi papírgyűjtést későbbi időben megtartjuk.

Az esetleges változásokról folyamatosan értesítjük Önöket.

Bízva a mielőbbi teljes nyitásban és találkozásban üdvözlettel:

IskolavezetésIdén iskolánk is csatlakozott a Happy Hét programsorozatához. Feladatunk volt, hogy megismertessük és támogassuk gyermekeink és családjaik helyes táplálkozási és folyadékfogyasztási szokásait. Felhívjuk figyelmüket a víz, mint az élet nélkülözhetetlen szerepére, védelmére. Megmozgassuk nemcsak testüket, de lelküket és kreativitásukat is. Köszönjük támogató együttműködésüket!


Jelentkezési lap Iskolába!

Letölthető

Beíratkozási Tájékoztató!

Letölthető
Fogadják szeretettel Március 15.-i megemlékezésünket. Köszönet érte a közreműködő gyerekeknek és a rendező tanárnőnek Laskóné Sándor Ágnesnek. Minden követőnknek szép hétvégét kívánunk!


Tisztelt Szülők! A Kormány döntése értelmében 2021. március 8. (hétfő) és április 6. (kedd) között az általános iskolák zárva tartanak. Reményeink szerint az első tanítási nap április 7. (szerda). A tavaszi tanítási szünetig az oktatás digitálisan folyik. A tanórai feladatok, videók a KRÉTA Digitális Kollaborációs Terén keresztül követhetők nyomon. Kérjük a tisztelt szülőket, biztosítsák és ellenőrizzék gyermekeik aktív részvételét!

A kapcsolattartás továbbra is a KRÉTA „Üzenet” funkcióján keresztül történik.

A hétvégén mindenki próbálja ki, hogy be tud-e lépni, és ha bármilyen problémája van, azt jelezze az osztályfőnöknek.

A belépéssel, és működéssel kapcsolatos tudnivalókat, oktató videókat a következő linken érhetik el:

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=44007445 Tisztelettel: IskolavezetésJelentkezési lap Iskolába!

LetölthetőKöszönet a Szülőknek!Kedves Szülők!

Szeretettel köszönjük támogatásukat, mellyel hozzájárultak a Gyermek Egészségügyi Központ orvosai, ápolói számára felajánlott gyümölcsadományhoz. Ezúton is továbbítjuk hálás köszönetüket. Az ápolók elmondták, először részesültek ilyen megbecsülésben. Külön köszönjük Szülői Munkaközösségünk vezetőjének, Gréz Juditnak aktív közreműködését, segítő szervezőmunkáját.

Üdvözlettel: Iskolavezetés


Köszönjük a szülők felajánlásait, nagyon sok tartós élelmiszert kaptunk, a mai napon továbbítjuk az adományokat a rászorulóknak. Köszönjük Gréz Judit mkv. vezető szervezését, közvetítő munkáját.

Isten áldja Önöket!


Mikulás műsor II.


Mikulás műsor I.


Adventi Gyertyagyújtás


Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Sajnos a járványhelyzet egyelőre nem teszi lehetővé a személyes találkozást. Így most csak a képernyőn keresztül tudom Önöket köszönteni és bemutatni az iskolát.


Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Sajnos a járványhelyzet egyelőre nem teszi lehetővé a személyes találkozást. Ezért most rendhagyó módon szeretnénk bemutatni iskolánkat, a leendő tanító néniket, mindennapjainkat.

Szeretettel várjuk az érdeklődő családokat! Fogadják szeretettel az iskoláról készült kisfilmünket!


Hagyomány az iskolában, hogy Szent Imre nap alkalmából különböző tematikus foglalkozások keretében ismerkednek meg a gyerekek Szent Imre hercegnek az iskola névadójának, a magyar ifjúság védőszentjének életével és korával. Így volt ez idén is: reggel a templomban szentségimádáson vettek részt a gyermekek tanáraikkal együtt, majd ki-ki az saját osztályában tematikus órák keretében folytatta a npot. Volt kódex másolás, lovagi torna, megismerkedtek a korabeli művészetek, ételek, táncok és öltözködés titkaival. Játékos formában végig kísérték Szent Imre életét és bepillanthattak Szent István és Boldog Gizella udvarába is.


Tisztelt Szülők!

Az alábbiakban szeretném felhívni a figyelmüket a következő szabályokra.

Az Nkt. 27§ (2) bekezdés értelmében minden tanuló köteles a 16.00 óráig tartandó délutáni iskolai foglalkozásokon részt venni. Indokolt esetben a foglalkozások látogatása alól az igazgató adhat felmentést.

A járványügyi előírások és a Házirend betartásával a gyerekeket az alábbiak szerint lehet elvinni az iskolából:

Tanítás illetve ebéd után 14.30-ig vagy 16.00 óra után.

A szülők a két épület között várakozhatnak, a gyerekeket a gondnok hangos bemondón keresztül fogja szólítani. A várakozáskor kérjük, figyeljenek a megfelelő távolságtartásra!

A szülőknek az épületbe SZIGORÚAN TILOS BEMENNI!

Ügyintézés a főépületben 7-17-ig. Maszk felvétele kötelező!


Kedves Szülők!

Sok szeretettel köszöntünk mindenkit a 2020/2021-es tanév megnyitása alkalmából és egyúttal tájékoztatjuk Önöket az iskolakezdéssel kapcsolatos tudnivalókról.

1. A Tanévnyitó szentmise időpontja: 2020. 08.30. (vasárnap) 16.30, helyszíne: Szent Imre tér.

Eső esetén az évnyitó elmarad, az újonnan érkező első osztályosoknak szeptember 01-jén kedden, reggel 8.00 órától az aulában tartunk egy rövid tanévnyitót, amelyre gyermekenként egy szülőt várunk szeretettel.

2. Az SZMK - megbeszélés (osztályonként 2 főt várunk) időpontja: 2020.09.01. (kedd) 16.30,

helye: természettudományos terem (alsós épület)

3. Néptáncos szülői értekezlet időpontja: 2020.09.01. 16.30, helye: aula (felsős épület)

4. Szülői értekezletek: 2020.09.01. (kedd) 17.00 VII. évfolyam

2020.09.02. (szerda) 16.30 I-II. és V-VI. évfolyam

2020.09.03. (csütörtök) 16.30 III-IV. és VIII. évfolyam

Az első tanítási napon négy osztályfőnöki óra lesz megtartva, amelyen a tanulók megkapják a tankönyveket. Csak iskolatáskát, 1 db jegyzetfüzetet és tolltartót szükséges hozni.

Az idén is megtartjuk az évek óta hagyományos, nagysikerű családi napot, a járványügyi előírások betartásával.

Időpontja: 2020. 09. 05. (szombat) 10.00 óra

Helyszíne: alsós épület udvara, felsős épület udvara, Szent Imre tér

Kérjük, hogy részvételi szándékukat az osztályfőnöknél az első tanítási napon jelezzék.

A járványügyi helyzettel kapcsolatos tudnivalók:

• iskolába csak egészséges gyermek jöhet,

• maszk viselése lehetséges, de nem kötelező,

• a járványhelyzetre való tekintettel a szülők nem jöhetnek be az épületbe, megértésüket köszönjük,

• az ügyintézések módjáról a szülői értekezleten adunk tájékoztatást,

• reggelente az alsós és felsős épületbe csak egy-egy bejáraton keresztül lehet bejönni, ahol minden tanuló kézfertőtlenítésben részesül.

Sikeres évkezdést, élményekben gazdag tanévet és jó egészséget kívánunk szeretettel!

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Iskolavezetés


"Van itt egy gyermek…” (Jn 6,9).

Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

Az alábbiakban tájékoztatást adunk a tanévkezdéssel kapcsolatos teendőkről.

Az első osztályosok hagyományos családos ismerkedési kirándulása augusztus 29-én szombaton kerül megszervezésre.

Találkozás: 9.30 órakor a Majális – parkban (1-es busz végállomás)

Az ünnepélyes Veni Sancte szentmise augusztus 30-án vasárnap a Szent Imre téren kerül megrendezésre 16.30 órától.

A rendezvényen fokozottan ügyeljünk a járványügyi előírásokra (1,5 m távolságtartás, maszk igény szerinti viselése), a zsúfoltság elkerülése miatt kérjük, hogy a gyerekeket lehetőség szerint csak egy-két szülő kísérje el. Eső esetén az évnyitó elmarad.

A 2020/2021-es tanév első tanítási napja szeptember 01. kedd.

A tankönyvek az első napon kerülnek kiosztásra az osztálytermekben.

A szülői értekezletek az első héten az alábbi rend szerint lesznek megtartva:

Szeptember 01. kedd: SZM megbeszélés és néptáncos szülői értekezlet

Szeptember 02. szerda: 1-2. és 5-6. évfolyam

Szeptember 03. csütörtök: 3-4. és 7-8. évfolyam

minden nap 16.30-tól.

Köpeny, póló vásárlására, rendelésére az első héten lesz lehetőség a gazdasági irodában.

Sajnálatos módon március óta nem volt lehetőségünk a személyes találkozásra, ezért nagy izgalommal készülünk a hagyományos családi napunkra, amelyet szeptember 05-én szombaton rendezünk meg a járványügyi helyzetre való tekintettel, nagy odafigyeléssel és szabályok betartásával. A családi napon lehetőség lesz véradásra.

Iskolavezetés


Ügyeleti nap szerdánként, 9-13-ig van iskolánkban.


Tisztelt Első Osztályos Szülők!

A járványhelyzet nem tette lehetővé a diákigazolvány igénylések lebonyolítását.

Kérem Önöket, hogy gyermekükkel szíveskedjenek az okmányirodában az igénylést elintézni. Előzetesen érdeklődjék meg szükséges-e időpontfoglalás, illetve milyen okmányok kellenek az igazolvány igénylés elindításához. A kapott adatlapot kérem, a gazdasági irodába legkésőbb július 10-ig eljuttatni szíveskedjen!

A már elkészült diákigazolvány az iskolába érkezik majd, melyet szeptemberben osztunk ki.

Tisztelettel: Iskolatitkár


Tisztelt Szülők!

A 2020/2120-as tanév felejthetetlen nyomot hagy mindenkiben. A digitális tananyagátadás kezdeti nehézségeit közösen sikerült leküzdenünk. Hálásan köszönjük türelmüket, segítőkész munkájukat e nem mindennapi helyzetben.

Együtt sikerült!

Kedves Gyerekek!

Szeretettel gratulálunk a tanulmányi eredményeitekhez, hiszen az iskola átlaga 4.38, ami igazán kiváló eredmény. A tanévben nyújtott teljesítményük alapján az alábbi tanulók értek el kimagasló eredményt. Gratulálunk a kitűnő bizonyítványokhoz!

A nyári szünetre mindenkinek jó pihenést, számítógépmentes napokat kívánunk.

Előreláthatólag augusztus 30-án találkozunk.

Dicsértessék a Jézus Krisztus

Kitűnők névsora a 2020/2120 tanévben


Visszatekintés a tanév eseményeire

Letölthető
Kedves Szülők, kedves Gyerekek! 100 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békediktátumot, amely az I. világháborút lezáró békerendszer részeként Magyarország történelmének egyik legsúlyosabb csapását jelentette. A békeszerződés értelmében hazánk területének 2/3-át elveszítette és a magyarság 1/3-a került idegen államok fennhatósága alá. Ezzel a kis műsorral erre a gyásznapra emlékezünk.

A szereplők: Bodolai Fruzsina, Jordán Zsolt, Nagy Levente a 7.c osztályból, és Pastrovics Anna a 8.b-ből.

"Magyar az, akinek fáj Trianon"


Kedves Gyerekek! A Gyereknapi "KI MIT TUD?" versenyünkre olyan színvonalas produkciók érkeztek be hozzánk és olyan sokféle műfajt képviseltek a pályaművek, hogy rendkívül nehéz dolga volt a zsűrinek. A pontozásoknál a következő szempontokat vettük figyelembe: eredetiség, kreativitás, mennyire tükrözi a tanuló saját egyéniségét. Mindenkinek szeretettel gratulálunk!

A HELYEZÉSEK:

Zene, tánc

I. Árvai Blana 1.b

II. Bolha Ádám 2.a

III. Tóth Lilla

IV. Árvai Blanka 1.b

KREATÍV

I. Garabuczi Zoé 2.a I. Kerekes Veronika

II. Janik Rebeka 5.a

III. Dobi Luca Sára 1.b

Ügyesség

I. Bolha Áron 5.a

II. Mihalik Mira 5.b

III. Kozma Bence 3.b

IV. Bárány Bianka 2.a

FOTÓ, VIDEÓ

I. Laskó Luca 5.b Szakáldy- Dukát Péter 5.b

II. Árvai Csongor

III. Vadász Dániel 5.a Oleár Dávid


Kedves Szülők! Hivatkozva a 215/2020.(V.20.) Kormányrendeletre, június 2-tól iskolánkban lehetőség nyílik az ügyelet mellett a gyermekek kiscsoportos és egyéni foglalkoztatására. Az iskola pedagógusok közreműködésével gondoskodik arról, hogy a digitális oktatás miatt nehézségekbe ütköző tanulók felzárkózhassanak. A szaktanárok tapasztalatai alapján az osztályfőnökök személyre szabottan is fogják javasolni a részvételt, a követelmények minél sikeresebb elsajátítása érdekében. A foglalkozások zökkenőmentes megszervezése miatt kérjük a szülőket, hogy május 28-ig írásban jelezzék a megszokott úton az osztályfőnöknek ilyen irányú igényüket. Lehetőség van ebéd igénylésére is, kérjük, hogy ezt is időben jelezzék!

Köszönettel: az Iskolavezetés


Eszközlista 1. osztályosok részére!

LetölthetőEszközlista 2. osztályosok részére!

LetölthetőEszközlista 3. osztályosok részére!

LetölthetőEszközlista 4. osztályosok részére!

Letölthető
Mihalik Mira 5.b osztályos tanuló rmunkája.... Add nekem az erdőket,és én megnyitom velök az emberek szívét." Wass Albert


Iskolánk 5.évfolyamos tanulóinak Madarak és fák napja alkalmából készített bemutatója.


A Madarak és fák napja minden évben felhívja figyelmünket a természet védelmére. A gyerekek ebben a különleges helyzetben is gyönyörű alkotásokkal fejezték ki a természet iránti szeretetüket. Gratulálunk és köszönjük a szép munkákat!


Üzenet A Szent Imre Általános Iskola diákjainak...


Boldog Anyàk napját kívánunk minden Szent Imrés Èdesanyának, és Nagymamának!


Fontos Információ leendő elsőseink Szülei részére!

Letölthető


Fontos Információ leendő elsőseink Szülei részére!

Letölthető


Tisztelt leendő elsős szülők!

A jelentkezési lapok leadásának határidejét meghosszabbítottuk március 31-ig. A jelentkezési lapok letölthetőek az iskola honlapjáról és e-mailben elküldhetőek.

szentimremiskolc@gmail.com

Érdeklődni :531-572 v. 30/512-5422


Március 22-én délben az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa felhívással fordult a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényhez, hogy március 25-én, szerdán délben mindenki együtt imádkozzon a Magasságos, Mindenható Istenhez.


Tisztelt Szülők!

A tantermen kívüli oktatás egy hete folyik iskolánkban. Az elmúlt hét tapasztalatai alapján úgy látjuk, hogy a gyerekek ügyesen alkalmazkodtak az új helyzethez. Köszönjük a támogatásukat, a tanuláshoz nyújtott segítségüket. Önök nélkül nem sikerülne eredményesen teljesíteni a ránk bízott feladatokat. A tapasztalatokat folyamatosan kicseréljük, megosztjuk egymással, megpróbáljuk a legjobb megoldásokat megtalálni. Ha bármilyen problémájuk van, minden kolléga szívesen segít. Az iskolában minden nap van ügyeletes vezető, szívesen segítünk mindenben, elsősorban telefonon vagy e-mailben. Imádkozunk, hogy minél előbb újra találkozhassunk!

Köszönettel az Iskolavezetés


Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

A tantermen kívüli oktatás azt jelenti, hogy a gyerekek nem jöhetnek be az iskolába, de a tananyagot teljesíteniük kell. A mai napon, 2020.03.16-án a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola tantestülete az oktatással kapcsolatosan az alábbi döntéseket hozta meg: A tananyagok az E-KRÉTA rendszeren keresztül a „Házi feladat” bejegyzéseiben lesznek elérhetők. A KRÉTA rendszer, és a házi feladatok működéséről az alábbi linken tájékozódhatnak:

https://youtu.be/ALOBDgV4-vA Minden Szülőt arra kérünk, hogy napi szinten lépjen be gyermekével közösen a KRÉTA rendszerbe! Belépéssel kapcsolatos probléma esetén küldjenek értesítést a szentimremiskolc@gmail.com címre. Kísérje figyelemmel a gyermekeknek kiadott feladatokat, azok megoldását a megadott határidők betartásával!

A kiadott házi feladatok ellenőrzéséről, és a számonkérések módjáról később rendelkezünk!

Mindenkit arra kérünk felelősségteljesen, szorgalmasan végezze el a kiadott feladatokat, mert mindannyiunk érdeke, hogy ezt a tanévet sikeresen le tudjuk zárni. Segítse gyermeke otthoni felkészülését!

Imádkozzunk mindannyiunk egészségéért, az egészségügyben dolgozókért, az újra találkozásért!

Iskolavezetőség Miskolc 2020.03.16

Tisztelt Szülők!

A kormány döntése alapján március 16-tól a gyerekek nem látogathatják az iskolát! Azok számára, akik írásban jelzik, egyenlőre az iskola ügyeletet biztosít 8.00 tól 16.00-ig. Nagyon fontos, hogy aki ebédet igényel, az a mai napon, de legkésőbb holnap reggel 8.00 ig jelezze az osztályfőnök felé! A későbbiekben a működés rendjéről bővebb felvilágosítást fogunk adni!

Mindent elkövetünk, a zökkenőmentes átállás, illetve a tanév sikeres teljesítésének érdekében. Kérjük az együttműködésüket, megértésüket köszönjük!

Dr. Kovácsné Nikházy Eleonóra

igazgatóÓvodai Hírdetmény

Letölthető

Szeretettel várjuk az iskolába készülő gyerekeket és szüleiket iskolánk nyílt napjára!

Leendő elsősök NYÍLT NAPJÁNAK órarendje!

Ideje: 2020.03.09. (hétfő), 8.00-9.40-ig

Utolsó óvodás foglalkozás, egyben a jelentkezési lapok leadási határideje: 2020.03.27.

Jelentkezési lap letölthető a www.szentimre.com vagy beszerezhető az iskola titkárságán.


Iskolánk csapata a Fazekas utcai Általános Iskolában megrendezett "Wales and its Culture" angol nyelvű versenyen első helyeztést ért el. Gratulálunk!


Hamvazószerdán közös szentmisén vettünk részt. Ezzel elkezdődött a nagyböjt időszaka, a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás.


A Szent Imre mindkét csapata megnyerte a városi terematlétika versenyt! Nagyot küzdöttetek, megérdemeltétek a győzelmet. Köszönjük a szülők segítségét, szurkolását!

Hajrá Szent Imre!


Február 11-én meglátogatott minket a TALAMBA ütőegyüttes, és egy fantasztikus koncerten vehettünk részt.


Február 9-én Balázsáldáson vettünk részt templomunkban


Regionális Diák Olimpia - JUDO I. és II. helyezettjei Pongó Martin, és Pongó Melinda! GRATULÁLUNK!


A Szent Imre csapata Gyulán, a játékossport verseny országos elődöntőjében, nagyon szoros versenyben, egy ponttal lemaradva a dobogóról a negyedik helyen végzett. Mindenki nagyon jól versenyzett, gratulálunk a gyerekeknek, Zsolti bácsinak!

Köszönjük a szülők segítségét, szurkolását!

Hajrá Szent Imre!


A 2020/2120.tanévben megrendezett Országos Diákolimpián Floorball csapatunk iskolánk az előkelő IV., és III. helyezést érte el!

Gratulálunk a versenyzőknek és a testnevelő tanároknak.

Edző: Varsányi Zsolt, Tamási Tamás

GRATULÁLUNK!Az Egyetemvárosban rendezett WEDOER FORESTER Lego robotprogramozó bajnokságon csapatunk nagyon szép eredményt ért el, egy különdíjat is haza hozhattunk innovatív prezentációnkért! Azt gondolom, hogy egy felejthetetlen napot töltöttünk együtt. Egy csapatként szurkoltunk a kis robotunknak, aki a végsőkig harcolt, és nem szerzett büntetőpontot sem. A játéknak még nincs vége, hiszen többek között szabadulószoba belépőt szereztünk a hatodik évfolyamnak, és LÁEV vonatozást a csapattagok családjainak. A csapat tagjai: Zborai Boglárka, Blaskó Dániel, Harmati Lőrinc, Máté Levente, Kosztolányi Levente, Kovács Bence, Kovács Zovát GRATULÁLUNK!A 2018/2019.tanévben megrendezett Miskolc Városi Diákbajnokság összetett pontversenyében iskolánk az előkelő IV. helyezést érte el!

Gratulálunk a versenyzőknek és a testnevelő tanároknak. Az ünnepségen iskolánk ORSZÁGOS BAJNOK floorball csapata elismerésben részesült. A csapat tagjai:Bedő Larina, Kovács Dorka, Lévai Panna, Orliczki Noémi, Kovács Flóra

Edző: Varsányi Zsolt

GRATULÁLUNK!A Páli Szent Vince Szeretetszolgálat részére karácsonyi gyűjtést szervezünk! Jó állapotú ruha, könyv, játék és írószer adományokat várunk.

SEGÍTS HOGY SEGÍTHESSÜNK!!!

Az adományokat dec. 13-ig várjuk az iskola portáján!

Ma este meggyújtották az első adventi gyertyàt a Diósgyőri várban. Iskolánk tanulói nagyon szép színvonalas műsorral kedveskedtek az egybegyülteknek. Köszönjük a felkészítést Timi néninek, Ági néninek! Köszönjük a szülőknek, hogy elhozták a gyerekeket! Mindenkinek szép várakozást kívánunk!


Hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel ismerkednek a gyerekek a napköziben.


Az Egri Főegyházmegye Betlehem készítő pályázatára elkészült az 1. A osztály alkotása Hegyiné Stefancsik Mónika tanító néni irányításával. Ez a gyönyörű Betlehem reméljük, hogy első helyezést fog kapni!


Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún

Köszönjük a 7.a osztály, a csengettyűsök és az énekkar közreműködését!

Áldott Adventet kívánunk Mindenkinek


Iskolánk tanulói ismét 1. helyezést értek el a Bolyai Anyanyelvi Versenyen, így idén is részt vesznek az országos döntőn!

A csapat tagjai: Urbán Veronika Szegedi Hanna Béry Sára Pastrovics Anna

Felkészítő tanáruk dr. Bartha Árpád Zsoltné

Gratulálunk


Iskolánkban a mai napon megrendezésre került az Egyházmegyei Hittan és Angol/Német nyelvi verseny. Hagyományteremtő jelleggel az idei évben megrendeztük a "Jézus az élet kenyere" című rajzpályázatot, melyre szép számmal érkeztek gyönyörű alkotások! Köszönjük a megjelent iskolák részvételét!

Az elért eredményekhez mindenkinek szívből gratulálunk


Az októberben meghirdetett faültetési projekt a mai napon megvalósult iskolánkban. A gyerekekkel, az alapítvány képviselőjével és az önkormányzati képviselő úr segítségével elültettünk 10 darab fát a sportudvar köré és a Szent Imre térre. Ezek az akciók nagy jelentőséggel bírnak, hiszen a föld klímáját és az egészséges levegőt mindannyiunknak óvnia kell. Az iskola követendő példát szeretne mutatni mind a tanulóknak, családoknak és a város közösségének. Köszönjük az „Ébredj mozgalom” segítségét! A fák gondozását a gyerekek vállalták

A faültetést a Miskolci Tv is megörökítette!

2019. november 14-én csütörtökön 16.00-tól a szokott rend szerint Fogadó órát tartunk. 17.00-tól a 8. évfolyamnak a továbbtanulással kapcsolatos tájékoztatás lesz!


Iskolánk 20 éves Jubileumi évfordulóját ünnepeltük!

Iskolánk 2019 november 5-én ünnepete fennállásának 20. évfordulóját. Ebből az alkalomból a Szent Imre Templomban ünnepi szentmisét celebrált Dr Ternyák Csaba egri érsek. Hálával emlékeztünk iskolánk alapítóira, dr Seregély István érsek atyára, Mekcsei Antal plébánosra, és dr Almássy Józsefre. A szentmise után iskolánk tanulói szép ünnepi műsorral kedveskedtek a vendégeknek.


Október 24-én Tiszaújvárosban Szentírás felolvasó versenyen vettünk részt. Molnár Levente 7.b osztályos tanuló 3. helyezést ért el. A csapat tagjai voltak: Bedő Marci, Pastrovics Anna és Urbán Veronika. Gratulálunk, ügyesek voltak!


Csatlakozva az országos felhíváshoz, holnap (10.18 péntek)a második órában közösen imádkozzuk a rózsafüzért! Az alsó évfolyam a tornateremben, a felsősök az aulában! A rózsafüzér imaszándéka a világ békéje, kérjétek a gyerekek aktív bekapcsolódását!


Tisztelt Szülők! Kedves gyerekek!

A Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda egy faültetési projekt keretében facsemetéket fog telepíteni az iskola környezetében. A kis fák a Magyarországon őshonos fafajtákból kerülnek kiválasztásra. Az ilyen akciók nagy jelentőséggel bírnak, hiszen az utóbbi évtizedekben az ember nagy erdőségeket pusztított ki, ami nagymértékben befolyásolja a Föld klímáját és az élethez nélkülözhetetlen egészséges levegőt. A faültetési projekttel iskolánk követendő példát szeretne mutatni tanulóinak, azok családjának és a város egész közösségének. A megvalósításhoz az Ébredj! mozgalom nyújt segítséget számunkra. Maga a mozgalom magánszemélyek kezdeményezésére jött létre, céljuk pedig a klímaválság elleni küzdelem. A klímaváltozás mindenkit érint, és mindannyiunk közös problémája! Ezért érezzük kötelességünknek, hogy cselekedjünk egy olyan ügy érdekében, amely sorsfordító lehet a jövőnk számára. Ha Önök is úgy gondolják, fontos a Földünk, valamint szeretnék, ha unokáik is boldogan játszhassanak a szabadban élvezve a friss levegőt, akkor támogassák az alapítvány munkáját, és ezzel egy élhetőbb Földet! A részletekről később adunk tájékoztatást!


Iskolánk tanulói részt vettek a 26. Veczán Pál Egyházzenei Kórustalálkozó Zsoltáréneklő versenyén, ahol ezüst minősítést értek el! Gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak!

A csapat tagjai: - Pastrovics Anna - Pastrovics István - Laskó Luca - Fűzi Bálint - Sami Roland - Magyar Boglárka - Tóth Hanna - Pirkó Dorina - Fekete Fanni - Sárosi Flóra - Kovács Anna - Holló-Vaskó Sára - Csótai Emma - Kerekes Veronika - Fekete Sarolta


Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek! Szeretettel várunk Mindenkit vasárnap (10.13.) 10 órától az idei tanév első iskolamiséjére


A Szent Imre I. kcs-os kis versenyzői igazán imponáló versenyzéssel, szuper technikai tudással és nagy akaraterővel, kitartással megnyerték a városi Kölyök Atlétika csapatversenyt. Egyéniben Adél I., Dorka II., Vencel II. helyezést ért el. Gratulálunk minden versenyzőnek, köszönet a szülőknek! Hajrá Szent Imre!


A Szent Imre I. kcs-os kis versenyzői igazán imponáló versenyzéssel, szuper technikai tudással és nagy akaraterővel, kitartással megnyerték a városi Kölyök Atlétika csapatversenyt. Egyéniben Adél I., Dorka II., Vencel II. helyezést ért el. Gratulálunk minden versenyzőnek, köszönet a szülőknek! Hajrá Szent Imre!


A Szent Imre III. kcs-os fiú és lány atlétika többpróba csapatai szintén továbbjutottak a tavaszi városi versenyre. A fiúk kiváló teljesítménnyel megnyerték a versenyt, a lányok a 4. helyet szerezték meg. Egyéniben Zénó I., Marci III,, Bence 7., Hanna 4.helyezett lett. Gratulálunk a versenyzőknek, köszönet a szülőknek! Hajrá Szent Imre!


A Szent Imre II. kcs-os atlétika többpróba fiú és lány csapata kiváló versenyzéssel továbbjutott a tavaszi városi diákolimpiai versenyre. A lányok III., a fiúk 7. helyezést értek el .Flóra egyéniben a II., Levente az 5. helyet szerezte meg. Gratulálunk minden versenyzőnek! Köszönjük a szülők segítségét, szurkolását! Hajrá Szent Imre!


Iskolánk tanulói Sami Regina 7.B, Molnár Levente 7.B, Berecz Domonkos 6.A és Tajnai Eszter 6.B a tiszafüredi Szent Imre Katolikus Általános Iskola által rendezett "Szent Imre és kora" komplex tanulmányi versenyen első helyezést értek el!

Gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak!
Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

Ezúton értesítjük a Szent Imre iskola tanulóit, hogy a 2020/2120-as tanév megnyitására 2019. szeptember 1-én kerül sor! A Veni Sancte szentmisét a Szent Imre téren tarjuk 16 óra 30 perctől. Megjelenés ünneplő ruhában, nyakkendőben!

Várjuk a pakolásban segítő lelkes apukákat 15:30-ra!

Az énekkaros gyerekek 16 órára jöjjenek!

A hátralévő napokra mindenkinek jó pihenést kívánunk!

Iskolavezetés


Kedves Szülők, Gyerekek!

Iskolánk a szerdai napokon tart ügyeletet 9 – 12 óráig.

A nyári szünetre jó pihenést, örömteli pillanatokat kívánunk sok szeretettel!

az iskola vezetősége
„Minden a családban kezdődik.” „Család, légy, ami Isten tervei szerint vagy!” (Szent II. János Pál pápa, Ferenc pápa)

Negyedik alkalommal rendeztük meg iskolánkban az Egyházmegyei dramatikus versenyt. A tíz fős csapatok feladata volt, egy jelenet bemutatása napjaink keresztény családjának életéből.

A jelentkező iskolák kiválóan felkészültek, meglátták a témában rejlő lehetőséget. Fantasztikus előadások születtek. A zsűri nagyon nehéz helyzetben hozta meg a döntést, melynek eredményeképpen első helyen végzett a miskolci Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda, valamint a Szent László Általános Iskola és AMI Encs.

A résztvevő csapatok és jelenetek:

Szent Imre Katolikus Általános Iskola – TENK : Családok délutánja

Szent Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda – BÁNRÉVE : Mai családok

Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda – MISKOLC : Az aggodalom

Fráter György katolikus Általános Iskola és AMI – SAJÓLÁD : Este

Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda – MISKOLC : Nem akarok templomba menni

Szent László Katolikus Általános Iskola és AMI – ENCS : Válaszd az életet

Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskola – FELSŐZSOLCA : Egy hitoktató álma


Tábor jelentkezési lap:

Letölthető

Tisztelt Dr. Kovácsné Nikházy Eleonora Intézményvezető Asszony!

Gratulálok iskolájuk Magyar Feltalálók, Tudósok és Felfedezők Országos Csapatverseny döntőjén való szerepléséhez. Köszönöm, hogy támogatta Mecserné Csörsz Nóra tanárnő munkáját! Öröm volt látni hogy tanulóik milyen magas felkészültséggel vettek részt a küzdelmen. Remélem iskolájuk benevez és hasonló jó eredményt ér el a következő tanévben is.

Kérem, hogy jövőre az ismerős iskolák körében népszerűsítse ezt a speciális versenyt, hogy az ideihez képest több iskola részvételével tudjuk azt megvalósítani, több diák felé jusson el az a szellemiség amit az képvisel.

Még egyszer gratulálva, üdvözlettel: Egri Ferenc


Leba Lili, Urbán Veronika 7. a Leba Levente, Lázár Milán 8.b osztályos tanulóink Országos fizikaversenyen 5. helyezést értek el. Nagyon ügyesek voltak!

Gratulálunk!


Labdarúgó Diákolimpia városi döntőin 2 nap alatt egy első és egy második hely!

Gratulálunk!


Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén:

Iskolánk tanulói és pedagógusai nagytakarítást végeztek az iskola és a Szent Imre tér környezetében. A Teremtésvédelmi nap, a fenntarthatósági témahét lezárásaként, jó alkalom volt arra, hogy megtisztítsuk közvetlen környezetünket. A nagyböjt idején bízunk benne, hogy ez a munka mind környezetünkben mind a lelkünkben jó gyümölcsöt terem.

Jelentkezési lap leendő elsőseink részére!

Letölthető


Gratulálunk Országos Bajnokainknak!

Az I. kcs. lány floorball csapat Országos első helyezést ért el.

Felkészítő tanáruk Varsányi Zsolt tanár úr!


Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

A hagyományos Újévi koncertünket 2019.01.17 17.00-tól tartjuk az iskola aulájában.

Fellépnek iskolánk zenét tanuló gyermekei. Lesznek vendég előadók, és egy meglepetés műsorszám is.

Mindenkit szeretettel várunk!Jézus Krisztus megszületését várva

Adventi Gyertyagyújtás az iskolában


Tájékoztatás:

Iskolánkban a Téli szünet december 21.-én kezdődik.

Az utolsó tanítási nap december 20. csütörtök.

A szünet utáni első tanítási nap 2019. január 3. csütörtök.Tisztelt Szülők!

2018. december 15-én (szombaton) a gyerekeknek karácsonyi lelki napot tartunk.

Szombaton 7.45-re kell jönni, a foglalkozások és koncert mellett lehetőségük lesz a karácsonyi szentgyónás elvégzésére is. Az 1-2-3 évfolyamos gyerekeknek 12.00 óráig a 4-8 évfolyamnak 13.00 óráig tartanak a programok. Kérjük a gyerekeket lehetőség szerint a megadott időpontokban szíveskedjenek hazavinni.

Ügyeletet 15.30-ig tudunk biztosítani.

Megértésüket köszönjük.

Iskolavezetés


CSERKÉSZEK FIGYELEM!!! Tisztelt Szülő! 2018. december 16-án vasárnap cserkészeink részt vesznek a kerületi karácsonyi rendezvényen, mely 16.00 órakor kezdődik a gyertyagyújtással, kérem gyermeke 5 perccel hamarabb jelenjen meg a Széchenyi szobornál, a programról részletes tájékoztatást az iskola facebook oldalán fog találni.

Jó munkát: Tóth Zoli bácsi cserkészparancsnok


A Szent Imre leány röplabda csapata a Fráter Gimnázium által rendezett karácsonyi röplabda kupán nagy küzdelemben megszerezte az első helyet! A csapat legjobbjának járó kupát Sára kapta.

Köszönöm mindenkinek a kiváló játékot, gratulálunk Nektek!

Hajrá Szent Imre!

A Fráter Gimnáziumnak köszönjük a meghívást, nagyon jól éreztük magunkat!


A Szt.Imre Római Katolikus Ált.Isk. I.korcsoportos lány floorball csapata tegnap megnyerte az országos elődöntőt és bejutott az országos döntőbe!

Az eddig lejátszott 11 mérkőzésből 11-et megnyertünk ami igazán kiemelkedő eredmény!

Gratulálok lányok, Bedő Larina, Lévai Panna, Kovács Dorka, Orliczki Noémi és Kovács Flóra!

Hajrá Szt.Imre!


A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjén XIV. helyezést ért el iskolánk csapata!

A csapat tagjai: URBÁN VERONIKA 7.a

SZEGEDI HANNA 7.b

BÉRY SÁRA 7.a

PASTROVICS ANNA 7.b

Felkészítő tanáruk: dr. BARTHA ÁRPÁD ZSOLTNÉ

Gratulálunk


Szavazzatok Iskolánkra!

A sok plasztik elpusztítja az élővilágot. Eljött tehát a cselekvés, az összefogás ideje!!! MI MAGUNK VAGYUNK A VILÁGÍTÓTORONY, A GONDOLKODÁSMÓDUNK A FÉNY, DÖNTSÜNK, HOGY MERRE KÍVÁNUNK VILÁGÍTANI!!! SZAVAZZUNK A VILÁGÍTÓTORONYRA!

MINDEN MEGOSZTÁST KÖSZÖNÜNK!

szavazó link

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy decemberben két szombati munkanap lesz.

December 1-én a tanároknak lelkigyakorlat lesz, a gyerekeknek nem kell jönni iskolába.

December 15-én a gyerekeknek tartjuk az adventi lelki napot, ezért mindenkinek kell iskolába jönni, ebédet biztosítunk. December 9-én iskolamise lesz 10 órától a szokott rend szerint.

Idén is szeretnénk segíteni a rászorulóknak, ezért karácsonyi gyűjtést szervezünk a Páli Szent Vince Társaság közreműködésével. Jó állapotban lévő ruhákat és játékokat várunk december 5-ig. Adományaikat az alsós épület portáján adhatják le. Támogatásukat előre is köszönjük!

Aki december 1-én ügyeletet igényel írásban jelezze az osztályfőnökök felé.

Köszönettel, az iskolavezetés


A 2020/2120-as tanév beiskolázási programjaira nagy szeretettel várjuk leendő Elsőseinket és SzüleiketBojszkó Tiborné Magdi néni, az Egri Főegyházmegye tanévnyitó ünnepségén kitüntetésben részesült.

Érsek atya a Szent Gellért díj arany fokozatát adományozta kolléganőnknek.Sok szeretettel Gratulálunk és nagyon boldog nyugdíjas éveket kívánunk!!!!


Tisztelt Szülők!

Az elsős tanulók ismerkedő kirándulás gyülekezési időpontja 2018. szeptember 01. (szombat) 10:00 Majális-park busz végállomás.

Eső esetén a program az iskolában lesz megtartva.

Az iskola vezetősége


Kedves Szülők és Gyerekek!

Közeledik a tanév eleje, hamarosan becsengetnek, ezért néhány hasznos információt szeretnénk megosztani Önökkel.

Leendő elsős kisdiákjainkat és családjukat szeretettel várjuk szeptember 1-jén (szombat) az ismerkedős kirándulásra a Csanyikba. A tanító nénikkel játékos foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek. Gyülekező 10.00 –kor a Majális parki végállomáson. A tanévnyitó Veni Sancte szeptember 2-án (vasárnap) 1600 –kor kezdődik a Szent Imre téren. Kérjük a 7. és 8. évfolyamos fiúkat és a vállalkozó kedvű, segítőkész apukákat, hogy 1430 –ra legyenek szívesek jönni a padokat és székeket kipakolni! Segítségüket előre is köszönjük! Az első tanítási nap szeptember 3-án (hétfő) lesz. A tanulók a tankönyveket ezen a napon kapják meg.

1700-tól SZMK ülés és a néptáncos tanulók szüleinek értekezlet

A szülői értekezleteket a következő időpontokban tartjuk:

• Szeptember 4. 1700 szülői értekezlet az I., II. és V. évfolyamon

• Szeptember 5. 1700 szülői értekezlet a III., IV. és VII. évfolyamon

• Szeptember 6. 1700 szülői értekezlet a VI. és VIII. évfolyamon

Hagyományos Családi napunk szeptember 8-án (szombat) kerül, megrendezésre. Kérjük a kedves szülőket, hogy már most gondolkozzanak azon, hogy az osztály mivel tud hozzájárulni iskolai rendezvényünkhöz!

További kellemes pihenést kívánunk a szünet hátralévő napjaira!

Az iskola vezetősége


Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

A nyári szünetre jó pihenést, örömteli pillanatokat kívánunk sok szeretettel!

az iskola vezetőségeÜgyelet a nyári szünetben: szerda 9:00-13:00Tisztelt Szülők!

A tanévzáró Te Deum június 20-án 17.00-kor kezdődik a Szent Imre téren.

A padok pakolásához a szokott módon kérjük az apukák segítségét.

Mindenkit szeretettel várunk!

Iskolavezetés


"Ballag már a vén diák..."


Tudnivalók a Napközis Táborainkról

Letölthető

Iskolánk tantestülete 3 csodálatos, felejthetetlen élményekkel teli napot töltött el az EMMI által kiírt „Határtalanul” (HAT-17-04-2017-00051) pályázat keretében Kárpátalján. Megnéztük Beregszász, Munkács nevezetességeit, jártunk a Vereckei-hágónál és felmentünk Huszt várába.

Élveztük a mezőgecsei magyar családok vendégszeretetét, gyönyörködhettünk a helyi gyerekek néptáncbemutatójában, a végén még mi is táncra perdültünk. Adományt adtunk át a felújítás alatt álló halábori Nyírfácska Óvodának, melyet udvari játékok vásárlására fordítanak.

A kirándulás során a határon túli magyarság iránt érzett empátia élő kapcsolattá alakult a tantestület tagjaiban.


Békéscsabán megrendezett Diákolimpián iskolánk focicsapata országos 5. helyezést ért el!

A csapat tagjai: Bedő Marci, Tamás Barna, Bordás Benő, Béres Balázs, Kertész Viktor, Cseh Zénó, Holló Milán, Madarász Áron, Kiss Bálint.

Gratulálunk!


Molnár Levente 5.b osztályos tanuló Megyei Alapműveleti Matematikaversenyen V. helyezést ért el.

Gratulálunk!


Komlóstetői Általános Iskolában megrendezett Városi kommunikációs verseny-magyar nyelvből az alábbi eredményeink születtek:

Pastrovics Anna 6.b osztályos tanuló I. helyezett

Kövics Máté 5.c osztályos tanuló II. helyezett

Merkel Emma 6.a osztályos tanuló III. helyezett

ANGOL NYELVBŐL:

Monos Máté 5.c osztályos tanuló I. helyezést ért el!

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Kép a Galériában!


Iskolánk focicsapata megnyerte a II.korcsoportos többpróba megyei döntőt!

Megyünk Győrbe!

Cseh Zénó összetettben megyei 4. helyezést ért el

Ebben a tanévben többeknek 3 országos döntőbe sikerült bejutniuk!

Cseh Zénó floorball, labdarúgás, atlétika

Kiss Bálint labdarúgás,atlétika

Bedő Marcell mezei futás, labdarúgás, atlétika

Holló Milán floorball, labdarúgás, atlétika

Kertész Viktor labdarúgás,atlétika

Madarász Áron floorball, labdarúgás,atlétika

Gratulálunk fiúk, igazán büszkék vagyunk rátok!

Képek a Galériában!


Szent Imrés sikerek a Városi Atlétika Egyéni Pályabajnokságon

Gréta az 1500m megnyerte, Bogi harmadik lett. Dominik 600m-en és kislabdahajításban is harmadik helyezett.

A IV.kcs fiúk 4x1000m váltóban ezüst, 4x100m váltóban bronz érmesek. A III. kcs fiúk 4x100m váltóban harmadikként értek célba. Ezen kívül szereztünk még néhány pontszerző helyezést is.

Mindenkinek gratulálunk!

Hajrá Szent Imre! Képek a Galériában!


Határtalanul 2018 - Nyárádszentlászló Általános Iskola


Határtalanul 2018 - Hunyadiak sírja Gyulafehérvár


Határtalanul 2018 - Arad koszorúzásII.korcsoportos labdarúgó Diákolimpia megyei elődöntő sikeresen letudva! Irány a megyei döntő!

Szép volt fiúk!

Hajrá Szent Imre!


Szent Imrés sikerek A Megyei Mezei futó Diákolimpián Marci megnyerte a II.kcs-osok versenyét! Irány az országos! A csapat 5. lett. A IV. kcs fiúk bronzérmet szereztek! II. kcs-ban Dominik 5.-ként ért célba, testvérével együtt az országos versenyen folytatja.

Gratulálunk mindenkinek!

Hajrá Szent Imre!


Felsőzsolcán jártunk népdaléneklési versenyen.

Kiss Bernadett 2.helyen

Pastrovics Anna 3.helyen végzett!

Gratulálok! Nagyon ügyesek voltak!


Iskolánk 7. évfolyamos tanulóival 2018. márc. 25-28-ig 4 csodálatos napot tölthettünk a „Határtalanul” pályázat keretein belül Erdély gyönyörű tájain. Megtekintettük Nagyvárad, Kolozsvár, Marosvásárhely, Székelyudvarhely, Segesvár, Gyulafehérvár, Arad nevezetességeit, a szovátai Medve-tavat és a tordai sóbányát. Megismerkedtünk a nyárádgálfalvai általános iskola kedves tanulóival. Ez a program nagymértékben erősítette magyarságtudatunkat és a határon túl élő magyarokkal az összetartozás érzését.

Képek a galériában!


Tábor jelentkezési lap:

Letölthető

Iskolánk tehetségpont akkreditációja lezárult. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Kiváló Tehetségponttá nyilvánította Intézményünket.

Gratulálunk tehetséggondozó munkaközösség tagjainak, és az iskola tantestületének!


Szent Imre Beíratkozási Hirdetmény:

Letölthető

Szent Anna Óvoda Beíratkozási Hirdetmény::

Letölthető


A Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda 5.b és c osztálya, valamint a 7.b osztálya indul a PÉNZ7 programsorozat pénzügyi tanóráin. Téma: okosan a hitelekről

Gávayné Lénárt Andrea, Mecserné Csörsz Nóra és Krivos Erika tanárnők tartják a rendhagyó matematika órákat. Krivos Erika tanárnő a 4.b osztály három legjobb csapatával banklátogatáson vesz részt a héten. Ők a Vigyázz Kész Pénz7 nyertesei!


A sportfoglalkozásokhoz tornacipő szükséges!


Iskolánk énekkara Pál Dénessel énekelt a MUHA-ban. A karácsonyi koncert felejthetetlen élmény volt!


„Országos Floorball Diákolimpia Döntő”

II. korcsoport, 6.hely!

Gratulálunk fiúk!

Holló Milán, Cseh Zénó, Sulkovszki Bence, Bordás Benő, Madarász Áron, Tamás Barnabás


"Remény és gyógyulás"

Az ökomenikus imahét alkalmával iskolánk diákjai a Nyitott ajtó baptista imaházba látogattak Istentiszteletre.Tisztelettel kérjük a Kedves Szülőket, ismerőseiket, barátaikat, hogy az éves jövedelemadó bevallásakor gondoljanak alapítványunkra!

11734028-20007841 (OTP Bank Nyrt.)

Adószám: 18425635-1-05

KÖSZÖNJÜK TÁMOGATÁSÁT!


Középfokú iskolai eljárás menete 2017:

Letölthető

Lévay_Lelkipásztori_jellemzés-nyomtatvány:

Letölthető

Fráter - Plébánosi jellemzés felvételi jelentkezéshez:

Letölthető

MEGHÍVÓ

„Krisztus megszületett értünk, imádjuk a megtestesült Igét! Karácsony napján azt kívánom, hogy Krisztus fénye világítsa meg a mindennapok sötétségét, és a szeretetébe vetett hit legyen mindenki számára az öröm és boldogság forrása.”

Szent II. János Pál

A Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola diákjai és tanárai nevében meghívom Önt karácsonyi műsorunkra, amelyet

2017. december 20-án (szerdán) 17.00-kor

az iskola aulájában rendezünk meg.

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kíván szeretettel:

dr. Kovácsné Nikházy Eleonóra

igazgató

Balog Gyula

iskolalelkész


Kedves Szülők!

Karácsony közeledtével ismét megrendezzük a hagyományos adventi kirakodó vásárunkat.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt (akár vevő, akár eladó) 2017. nov. 30-án 15.00-tól az aulában!


Hittan és idegen nyelvi verseny a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolában

2017. november 21-én 14 órai kezdettel rendeztük meg immár 5. alkalommal iskolánkban az egyházmegyei idegennyelvi-és hittanversenyt. Évről évre nagy öröm számunkra, hogy egyre több iskola csatlakozik be ebbe a - már hagyománnyá vált - versenybe. Az idei évben 14 iskolából érkeztek hozzánk diákok, hogy összemérjék tudásukat.

Az ünnepélyes megnyitón a szervező iskola diákjai adtak elő egy rövid színdarabot a fatimai jelenésről. Igazgatónő köszöntő szavai után megkezdődött a jó hangulatú versengés, három helyszínen: a német és az angol nyelvi verseny digitális táblával ellátott osztályban folyt, a hittan verseny pedig a nagy létszám miatt a tornateremben kapott helyet. A hittan verseny a Fatimai jelenések centenáriumi évéhez kapcsolódott. Előzetes feladatként a csapatok egyéni technikával készített sajátos szépségű rózsafüzéreket hoztak magukkal, melyek a verseny során kiállításra kerültek. Majd a Szűzanya életéhez kötődő feladatokat oldottak meg a diákok, melyet jó hangulatú vetélkedő követett.

A versenyben kiemelkedő teljesítményt értek el az alábbi csapatok:

I. hely: Fráter György Katolikus Gimnázium –Miskolc

II. hely: Diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola – Miskolc

III. hely: Szent István Katolikus Általános Iskola - Mezőkövesd

Az angol nyelvi játékos vetélkedő témája idén Nagy-Britannia védőszentjei voltak. Összesen hat csapat 18 fővel mérte össze tudását és ügyességét, melynek során egy-egy szentet kiemelve rendkívül színvonalas prezentációkat is hallhattunk a diákok előadásában. A British Council Hungary jóvoltából angol nyelvű újságokkal, tollakkal és egyéb promóciós anyagokkal jutalmaztuk a résztvevőket. A végeredmény a következőképpen alakult:

I. hely : Szent István Katolikus Általános Iskola- Mezőkövesd- 2. sz. csapata

II. hely: Fráter György Katolikus Gimnázium -Miskolc

III. hely: Diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola-Miskolc

IV. hely: Szent István Katolikus Általános Iskola- Tiszaújváros

V. hely: Katolikus Általános Iskola és AMI- Sajólád

VI. hely: Szent István Katolikus Általános Iskola- Mezőkövesd- 1. sz. csapata

A német nyelvi versenyt a 7-8. évfolyamos gyerekeknek hirdettük meg, csapatverseny formájában. Ennek témája: egészséges életmód, sport. 4 csapat versengett egymással, előzetes feladatként prezentációt kellett elkészíteni az adott témával kapcsolatban, melyet a verseny során mutattak be a csapatok. A feladatok az alapfokú nyelvvizsga feladataihoz igazodtak. Szövegértést, hallás utáni értést, nyelvhasználatot az egészséges életmóddal kapcsolatos tesztfeladatot kellett megoldaniuk a csapatoknak, valamint a sporttal kapcsolatos szókincs használatát mértük fel. A 60 perces vetélkedő során mindegyik csapat színvonalasan teljesített, lelkesen dolgozott. Az ajándékokat az Österreichisches Institut-tól kaptuk, mely egy mappát, tollakat, képeslapokat és irodaszereket tartalmazott.

Eredmények:

I. hely: Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium I. cs. – Miskolc

II. hely: Fráter György Katolikus Gimnázium – Miskolc

III. hely: Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium II. cs. – Miskolc

A verseny végén a gyermekeket és a kísérő pedagógusokat szeretetvendégségben részesítettük.

Köszönjük szépen a felkészítő tanárok munkáját és a részvételt!

Képek a Galériában


Tisztelt Szülök!

A Szent Imre iskolában 2017.11.16-án 16.00-18.00-ig Fogadó órát tartunk. Ezen a napon a 8. osztályosok részére Szülői értekezlet lesz, a továbbtanulással kapcsolatosan a 8.a.osztály termében 17.00-tól.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!!Márton-nap

Immár hagyomány, hogy november 11-én Szent Mártonra emlékezünk iskolánkban. Ezen a délutánon egy német nyelvű előadással mutatják be diákjaink e magyar gyökerekkel bíró, jószívű szentünk legendáját.

Ezek után meggyújtjuk a mécseseket és Márton-napi dalokat énekelve útnak indulunk- kicsik és nagyok- és lámpásainkkal körbesétáljuk a Szent Imre templomot. Ekkor egy kicsit úgy érezhetjük, most mi öleljük körül a Jóistent.

A késő őszi sötétedésben már kissé dideregve, mosolygós-pirospozsgás arccal térünk vissza az aulába, ahol vár minket a meleg tea és a libazsíros kenyér.

Minden évben örömmel tölt el, hogy e jeles nap üzenetét továbbadhatjuk tanítványainknak és a német hagyományápolás mellett számos magyar népszokásunkról is beszélhetünk.


Iskolánk a mai napon részt vett a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskolában megrendezésre került Floorball Diákolimpia városi döntőjén! Résztvevő diákjaink:

I. korcsoport - városi III. helyezés

Balog János, Biczó András, Hornyák Botond, Káplár Péter

II. korcsoport

"A" csapat - városi II. helyezés

Madarász Áron, Bordás Benedek, Cseh Zénó, Sulkovszki Bence, Tamás Barnabás, Holló Milán

"B" csapat - városi VII. helyezés

Kövesi Ákos, Demeter Botond, Farkas Máté, Orliczki Norbert

III. korcsoport - városi III. helyezés

Hornyák Ferenc, Hornyák Krisztián, Varga-Kontra Nándor, Csótai Levente, Veláczki Vencel, Bedő Dominik

GRATULÁLUNK!!!

Képek a galériában!


A diósgyőri Mária Búcsún énekkarosaink szép Mária énekekkel örvendeztették meg a hallgatóságot.

Nagyon ügyesek voltak!

Köszönjük a gyerekeknek és Ági néniknek!


Hagyományőrző családi nap a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolában

A már 13. alkalommal megrendezésre került családi nap elsődleges célja a szülők- gyermekek-tanárok közötti együttműködés erősítése volt. Közel 800-an tisztelték meg iskolánkat jelenlétükkel 2017. szeptember 9-én. Az idei évre – iskolánk lelki vezetője által – meghirdetett jelmondatunk jegyében szerveztük meg az izgalmas programokat. „Keressétek, ami kedves az Urnak!” felhívással invitáltuk a családokat erre a szombati napra. A Gondviselésnek hála csodaszép napunk volt, melynek köszönhetően minden programunk megvalósulhatott.

Már korán reggel az udvaron óriási üstökben főtt a laktató gulyásleves, majd apránként benépesült az egész sportpálya. A napot egy közös imával és elmélkedéssel kezdtünk az iskolaudvaron, ezt követte egy rövid megnyitó, majd pedig iskolánk néptáncosai rögtönzött táncházzal mozgatták át a megjelenteket. Iskolánk diákjainak, szüleinek, valamint kisebb és nagyobb testvéreiknek igyekeztünk széles spektrumú programokat szervezni. A szülők bűnmegelőzési előadáson és filmvetítésen vehettek részt, ahol hétköznapi ötleteket és tanácsokat sajátíthattak el gyermekeik megóvásának érdekében. Emellett pedig elsősegély-nyújtó bemutatón is részt vehettek kicsik és nagyok egyaránt, ahol diákjaink szakképzett szüleinek segítségével megtanulhatták, hogyan kell helyesen cselekedni kialakult baleset esetén. A miskolci mentőszolgálatnak köszönhetően két jármű érkezett iskolánk udvarára, ahol a gyerekek és szüleik kedvükre próbálhatták ki, milyen érzés egy mentőautóban, illetve egy gyermek mentőkocsiban ülni, reméljük először és utoljára. Továbbá megismerték testközelből, hogy milyen kellékek, műszerek találhatók az életmentő járművekben. A délelőtt folyamán az autók iránt rajongók különböző versenyautókat, illetve quadokat próbálhattak ki, míg mások az íjászatban, az óriás szappanbuborék készítésben és a gyöngyfűzésben jeleskedtek. Futhattak 2017 méteren, lehetőség volt a Bluetooth-os fogkefe kipróbálására, a hagyományőrzés témakörében a kalligráf írást és olvasást, illetve diótörést és sodrófahajítást egyaránt kipróbálhatták. A szülőknek is igyekeztünk kedvezni, Apuka focira és Anyuka tornára invitáltuk őket. Emellett ugrálóvárak, aszfaltrajzverseny várta a kisebbeket, míg iskolánk katolikus jellegéből adódóan lehetőséget teremtettünk igehalászatra és egy kiállítás megtekintésére Szent László királyról, akinek emlékévét tartjuk. A teremtésvédelem fontosságát szem előtt tartva a nap során keletkezett hulladékot a családokat megszólítva, közösen válogattuk szét és helyeztük el a szelektív hulladéktárolókba. Az ebéd 13 órára készült el, amit egy imával kezdtünk, majd mindenki jóízűen fogyasztotta el a gulyáslevest és a túrós, valamint almás réteseket.

dr. Kovácsné Nikházy Eleonóra

igazgató

Képek a galériánkban!Az Egri Főegyházmegye köznevelési intézményeinek pedagógusai és lelkipásztorai vettek részt azon a tanévnyitón, amelyet augusztus 24-én tartottak az egri bazilikában. A közel 1800 résztvevőt Juhász Ferenc atya, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának (EKIF) elnöke köszöntötte, elmondta, hogy a tanévnyitó kiemelt témája idén a teremtésvédelem lesz.

Az egri érsek homíliájában hangsúlyozta: tanévnyitónk és az előttünk álló tanév is a teremtésvédelem jegyében zajlik. Vigyázzunk a teremtett világra. Tanítsuk meg diákjainkat is arra, hogy az érték. A víz, a levegő, az állat-, és növényvilág, a fák, szintén Isten alkotásai, aki ránk bízta őket, hogy hajtsuk uralmunk alá, de ne zsákmányoljuk ki őket, hanem vigyázzunk rájuk, mint testvéreinkre, ahogy Szent Ferenc tanítja csodálatos himnuszában.


Tájékoztató a tanévkezdéssel kapcsolatos tennivalókról és időpontokról!

Kedves Szülők!

A leendő elsősöket ismerkedő év eleji kirándulásra várjuk 2017. augusztus 26-án szombaton.

Találkozás: 9.30-kor a Majális parkban a buszvégállomásnál.


A 2017/2018-as tanévet augusztus 31-én ünnepélyes Veni Sancte szentmise keretében nyitjuk meg a templomkertben 17.00-kor.

A szokásoknak megfelelően várjuk a segítő apukákat a pakoláshoz, és az énekkarosokat 16.00 órára.


Szeptember 1. első tanítási nap. Gyülekező az iskola udvarain 7.45 – kor. Az első napon az elsősöknek az 1.-3. óra lesz megtartva. Az azt követő ebéd után a gyerekeket haza lehet vinni.

A 2.-8. évfolyamnak négy tanítási óra lesz, ebéd után ők is hazamehetnek.

Ügyeletet tartunk 7.00-tól 17.00-ig.

A tankönyvosztás szeptember 1-én 7.30-17.00 óráig lesz az aulában.


Szeptember 1-én az első és ötödik évfolyamnak szülői értekezletet tartunk 17.00-tól.


Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket, hogy a hagyományos Családi napot szeptember 9-én (szombaton) rendezzük meg. Mindenkit nagy szeretettel várunk.

A szünet hátralévő napjaira mindenkinek jó pihenést kívánok!

Ügyelet a nyári szünetben: szerda 9:00-13:00Miskolc kincsei tábor programja:

Letölthető

Az Idegen nyelvi mérés eredményei:

Letölthető

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy iskolánkban a nyolcadikosok ballagása június 15-én 16 órakor kezdődik a Szent Imre templomban. A hálaadó szentmise után az iskolában folytatódik a ballagási ünnepség, melyre mindenkit szeretettel várunk!

A tanévzáró Te Deum június 21-én 16.30-kor kezdődik a Szent Imre téren. A padok pakolásához a szokott módon kérjük az apukák segítségét.

Mindenkit szeretettel várunk!

Iskolavezetés


Tenken a "Szent Imre vándorkehely" komplex művészeti versenyen I.helyen végeztünk!

A győztes csapat tagjai: Konkoly Veronika, Merkel Emma, Müller Gerda, Hrotkó Boldizsár.

Felkészítő tanárok: Duszáné Márton Monika és Kovácsné Katona Rita

GRATULÁLUNK!!!


A Városi Kaffka Matematika Versenyen tanulóink az alábbi helyezés érték el:

Farkas Máté 3.o 2. helyezés

Kis László 6.o 2. helyezés

Brunszlik Helga 8.o 1. helyezés

Csépány Kristóf 8.o 2. helyezés

GRATULÁLUNK!!!


A Szent István rádió riportja iskolánk Igazgatónőjével (első rész)

Letölthető

A Szent István rádió riportja iskolánk Igazgatónőjével (második rész)

Letölthető

Május 14-én vasárnap délelőtt a Szent Imre templomban elsőáldozás szentségéhez járultak az iskolánkba járó Szent Imre plébániához tartozó diákjaink.

A szülők, rokonok, az egyházközség és a tantestület tagjai együtt örültek és ünnepeltek a gyermekekkel, hogy döntést hoztak Krisztus mellett.

A Szentmise után az ünneplés az iskola ebédlőjében agapéval zárult.

Képek a galériában


Jelentkezési lap a táborba

Letölthető

Az elmúlt napokban a Szent Imre Általános Iskolával kötött új partneri szerződést a DVTK. Az együttműködés keretein belül az iskolában tanuló diósgyőri labdarúgók iskoláztatását próbálják minél gördülékenyebbé tenni a felek.

2017. április 9-12 között iskolánk 7. évfolyamos tanulói a "Határtalanul" pályázat keretén belül Erdélybe látogattak. A kirándulás során történelmi emlékhelyeket tekintettek meg (Arad, Gyulafehérvár, Vajdahunyad), és kirándulást tettek Solymos és Déva várába is. Emlékezetes volt számukra Arany János szülőházának felkeresése Nagyszalontán, továbbá Bethlen Gábor erdélyi fejedelem szülőhelyének megtekintése Marosillyén.

Sok új történelmi és irodalmi ismeretet szerezve rengeteg élménnyel gazdagodva tértek haza diákjaink az esti órákban.

Képek a Galériában


A városi angol tesztmegoldó versenyen Tokaji Lilla 7.a osztályos tanuló I., Árvai Hanna 8.b osztályos tanuló IV. helyezést ért el. Mindketten továbbjutottak a megyei versenyre.


A Teremtésvédelmi nap kapcsán készült riport iskolánk Igazgatónőjével

Letölthető

Dramatikus verseny Kalkuttai Szent Teréz anya tiszteletére

„ Az élet szépség, csodáld meg, az élet játék, játszd!” – mondta Teréz anya.

E mottó jegyében gyűlt össze 7 általános iskola, hogy méltóképpen megemlékezzenek a nem régiben szentté Kalkuttai Teréz anyáról. A Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola dramatikus versenyt hirdetett a régió katolikus iskolái számára, melyet 2017. április 4-én rendeztek meg. A versenyző tanulók rövid színdarabokkal készültek, melyekben bemutatták Teréz anya tanúságtévő életének egyes mozzanatait. Ez a verseny immár harmadik alkalommal, hagyományőrzés céljából szerveződött meg.

„Nagy adomány, hogy életünkben második alkalommal lehettünk részesei annak, hogy szentté avatnak egy olyan embert, aki gyakorlatilag személyes ismerősünk volt. Három évvel ezelőtt Szent II. János Pál pápa előtt tiszteleghettünk egy hasonló szervezésű versennyel. Fontos, hogy a gyerekek is minél jobban megismerjék ezen emberek életét és munkásságát” – mondta az ötlet eredetéről dr. Kovácsné Nikházy Eleonóra, a szervező iskola igazgatója.

„ Nagy dolgokat nem tehetünk, csak kicsiket, nagy szeretettel.” -vallotta a szent életű asszony, kinek gondolatait a szervező iskola osztotta meg nyitóműsorában a közel 150 fős hallgatósággal.

Iskolánk énekkara a megnyitóban a „Tégy eggyé Urunk!” kezdetű dallal köszöntötte a közönséget, majd a Teréz anya által oly nagyon kedvelt Élet himnuszából idéztek a gyerekek.

A vendégtanulók iskolánként 10-15 perces zenés, dramatikus játékokat adtak elő, melyből megismerhettük többek között a szentté avatás, a családokkal való foglalkozás és a szegények felkarolásának mozzanatait. Mindemellett megjelenítésre került bensőséges imaélete, megbocsájtásban nyújtott példája, az imákat meghallgató, jótevő „anya” képe. Ezzel szívünkbe vésődhetett egy olyan ember példája, aki napjaink rohanó világában a szegényeket kereste, segítette és az életet tartotta legfőbb értéknek.

A produkciókat nívós zsűri értékelte, akik elkötelezett keresztény életükkel és magas szakmai hozzáértéssel szemlélték a gyermekek produkcióit. Az EKIF részéről Köböl Zsolt oktatási tanácsos úr, az iskola lelkipásztora Ft. Balog Gyula atya, Eperjesi Erika színművésznő, Kmeczkó Gyuláné iskolánk alapító igazgatója, Hágen Ilona Edit nővér, Hoskó Bertalanné iskolánk volt pedagógusa képviseltette magát. A rendezvényt Miskolc város önkormányzati képviselői támogatták. A jelenetek szünetében az iskola a rendezvény résztvevőit frissítővel, a díjátadás után ebéddel vendégelte meg. Miskolc, 2017-04-05

dr. Kovácsné Nikházy Eleonóra

igazgató

Képek a galériában
A 2017/2018-as tanévben tanköteles első osztályos tanulók beíratása: Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola

Ideje: 2017. április 20-án (csütörtökön) 8.00 – 19.00 óráig

2017. április 21-én (pénteken) 8.00 – 18.00 óráig

Helye: az iskola könyvtára

A beiratkozáshoz az alábbi dokumentumok szükségesek:

- óvodai szakvélemény

- sajátos nevelési igényű gyermek esetében: szakértői vélemény

- a gyermek születési anyakönyvi kivonata

- a gyermek TAJ kártyája

- a gyermek lakcímkártya

- keresztlevél másolata

- rendszeres gyermekvédelmi támogatásról szóló igazolás

- tartós betegség igazolása

- diákigazolvány igényléshez szükséges NEK adatlap

A diákigazolvány igénylését az Okmányirodában vagy a Kormányablaknál kell intézni. A gyermekről ott készítenek fényképet, a személyazonosítására alkalmas (születési anyakönyvi kivonat, személyi igazolvány, lakcímkártya) igazolványok bemutatása szükséges. Az itt kapott NEK adatlapot kell elhozni a beiratkozásra.

Iskolaköpeny, iskolapóló, nyakkendő megrendelésére lesz lehetőség, ezért szükséges a gyermek a pontos mérete. Tanulói balesetbiztosítás kötésére is lesz lehetőség.

Iskolavezetőség


Teremtésvédelmi nap

Ternyák Csaba egri érsek sajtóközleményének részletét adjuk közre.

„Áldott légy, Uram, földanya-nővérünkért, ki fenntart és ellát minket, gyümölcsöket terem, színes virágokat és füvet.”

Ferenc pápa Laudato si’ (magyarul: Áldott légy) kezdetű, az Isten által, minden teremtmény közös otthonának teremtett világ gondozásáról 2015-ben kiadott enciklikája szellemében, Assisi Szent Ferenc Naphimnuszának fent idézett sora jegyében, a tanév rendjéről szóló 12/2016. (VI. 27.) számú EMMI- [Emberi Erőforrások Minisztériuma – a szerk.] rendelet 10. § (1) bekezdésében előírt fenntarthatóság-környezettudatosság tematikus hét céljaival összhangban 2017. március 25-ét, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét, egyházmegyei teremtésvédelmi napnak nyilvánítottam.

Napjainkban a természet és a környezet védeleméről sok szó hangzik el a médiában, amelyeket hitelesen tettekkel támaszthatunk alá. Az enciklika és Assisi Szent Ferenc szellemében kiemelkedően fontosnak tartom, hogy az ember a teremtett világot Isten helyetteseként óvja és őrizze, és ne hagyja rosszabb állapotban utódaira, mint ahogyan elődeitől átvette.

Ebből az alkalomból a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola tanulóinak és tanárainak takarítási, szemétszedési akciót szerveztünk. Tanítványaink lelkesen dolgoztak, kitakarítottuk az iskola környezetét és a Szinva meder Réz utca és Acél utca közötti területét. A gyerekek megértették a felhívás jelentőségét, mert tudják, hogy Isten ránk bízta a világot és annak minden szépségét, tudják, hogy a környezetünkre vigyázni kell.

Az akció sikeréhez Hollósy András önkormányzati képviselő úr segítségét is igénybe vettük, amit ezúton is köszönünk.

Köszönjük a fenntartó támogatását, amit az eszközök megvásárlásához kaptunk.


A témahét első napján a nyolcadik évfolyam egy igazán remek napot töltött Egerben. Először az Eszterházy Károly Egyetem Varázstermében egy rendhagyó fizikaóra keretében érdekes fizikai eszközökkel ismerkedtek meg, majd megtekintettek egy előadást a Planetáriumban. A városi séta előtt imádkoztak a Bazilikában Szent Terézhez, hogy közbenjárására Jézus áldja meg továbbtanulásukat, és életüket.


Tisztelt Szülők!

Dr.Rivasz-Tóth Krisztina háziorvos-természetgyógyász, életmód tanácsadó terapeuta soron következő előadásának témája, a szavazatok által: "Az internet hatása a fiatalokra/kinek a felelőssége?" lesz. Az előadás időpontja: 2017.03.31 (péntek) 16.30

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!


A tragikus veronai buszbaleset után a kormány megvizsgálta, hogy szükség van-e a jogszabályok szigorítására. A kabinet azt szeretné elérni, hogy hasonló tragédiák a jövőben ne fordulhassanak elő. A lehetséges szigorításokról a kormány szeretné kikérni a magyar állampolgárok véleményét. Ennek érdekében internetes konzultációt indított az ügyben, melyet az alábbi linken érhetnek el: https://konzultacio.kormany.hu/. Szeretnénk, ha minél több szülő mondaná el véleményét. Éppen ezért arra kérjük Önt, hogy hívja fel a szülők figyelmét a konzultációra. (Levelünkhöz egy levéltervezetet is csatoltunk, szíves felhasználásra.) Közreműködését előre is köszönjük.

Üdvözlettel:

Oktatási Hivatal


Kedden az első órában a 7.b osztályosok az énekkar közreműködésével adtak ünnepi műsort március 15. alkalmából. 11 órától pedig a diósgyőri Országzászlónál a városi rendezvényen adták elő színvonalas műsorukat.

Minap

Sport és-kreatív foglalkozást szerveztünk március 10-én délután az óvodásoknak. Ezen az alkalmon hirdette ki iskolánk igazgatónője a korábban meghirdetett rajzpályázat helyezettjeit. Az eredményhirdetést követően az udvaron játékos sportfeladatokat hajtottak végre, a kreatív foglalkozáson pedig nemzeti színben pompázó virágot készítettek a gyerekek.A TANKÖNYVELLÁTÁS RENDJE

LetölthetőFebruárban került sor iskolánkban az alsós- és felsős farsangra, továbbá az Alapítványi Bál megrendezésére.

Tanulóink nagy lelkesedéssel készültek, az alsó tagozatosok csoportos jelmezben vonultak fel, a felső tagozatos diákok egyéni jelmezt öltöttek. A hetedikes és nyolcadikos tanulók színvonalas tánccal-keringővel, palotással nyitották meg a mulatságot.

Ismét nagy érdeklődés kísérte a már 12. alkalommal megrendezett Alapítványi Bálunkat. Iskolánk diákjai és pedagógusai adtak műsort, a zenét a Vídia együttes szolgáltatta. A vendégek jó hangulatban, felszabadultan szórakoztak az est folyamán.


Kedves Szülők!

Kollégáim és tanulóink nevében is szeretném megköszönni azt az áldozatos segítséget, melyet az Alapítványi Bálunk megszervezésével kapcsolatosan nyújtottak.

Hálás szívvel mondok köszönetet azoknak a szülőknek, akik segítségükkel (tombolajegy árulás, dekoráció készítés, adománygyűjtés) hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

Külön köszönetemet szeretném kifejezni Alváriné Szűcs Gabriellának a Szülői Munkaközösség Elnökének a szervezésért és az adományok összegyűjtéséért, melyet az informatikai eszközök fejlesztésére fogunk fordítani.

Örülök, hogy mindenki jól érezte magát és egy felejthetetlen estét tölthettünk el együtt. Jövőre újra!!!!

Kedves Szülők! Életükre és családjukra Isten áldását kérem!

Miskolc, 2017. február 19.

Őszinte köszönettel:

Dr. Kovácsné Nikházy Eleonóra

igazgatóKérjük a Kedves Szülőket, szavazzanak a következő előadás témájával kapcsolatban!

Link a szavazáshoz

Iskolai jelentkezési lap

Iskolai jelentkezési lapÖkumenikus imahét

2017. január 16-án iskolánk volt a szervezője az Ökumenikus imahét keretén belül megtartott imanapnak.

Ezen a rendezvényen három vendégiskola, a Diósgyőri Református Általános Iskola, a Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola, a Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola, valamint a mi intézményünk vett részt. A templomi szertartáson az iskolák diákjai, igazgatói és iskolalelkészei együtt szolgáltak. Az imahét központi szimbóluma egy fal építése volt, melyek vezérszavairól a diákok olvastak rövid szöveget.

A szertartás végén a négy iskola tanulói közösen bontották le a falat bízva abban, hogy a különböző felekezetek közötti akadály ezzel végérvényesen lebomlott.

Képek a glériában
A novemberi Matematika Háziverseny eredményei:

5. évfolyam

1. Merkel Emma 2. Urbán Veronika 3. Varga-Kontra Nándor

6. évfolyam

1. Csipkés Máté 2. Kocsi Levente 3. Kis László

7. évfolyam

1. Blaskó Balázs 2. Egész Dániel 3. Berecz Armand

8. évfolyam

1. Csépány Kristóf 2. Sebeszta Zsófia 3. Ungvári Márk


A Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola III. helyezést ért el a B-A-Z megyei iskolák sporteredményességi versenyében!

Gratulálunk a gyerekeknek és a testnevelő tanároknak!!!!!
A kistokaji területi népdaléneklési versenyen iskolánk tanulói a következő eredményeket érték el:

1. évfolyam: Kosik Lotti III. hely

2. évfolyam: Csokay Luca II. hely

3. évfolyam: Hrotkó Boldizsár I. hely, Krajnyák Janka III.hely

4. évfolyam: Fazekas Anita I. hely, György Anna, és Müller Gerda III. hely

5. évfolyam: Pastrovics Anna I. hely

6. évfolyam: Fodor Sára III. hely

7. évfolyam: Urbán Zalán I. hely, Deák Boglárka II. hely

GRATULÁLUNK!Iskolánk csapa (Alvári Mira 9.b / Árvai Hanna 8.b / Tokaji Lilla 7.a) második helyezést ért el a Görög Katolikus Általános Iskola által a brit királyi családról rendezett városi angol versenyen.

Gratulálunk!


Tisztelt Szülök!

2016.11.17-én 16.00-18.00-ig Fogadó órát tartunk. Ezen a napon a 8. osztályosok részére Szülői értekezlet lesz, a továbbtanulással kapcsolatosan a 3.b osztály termében az alsós épületben 17.30-tól.

November 17-én csütörtökön a 7-8 évfolyamos szülők részére nyílt tanítási órák lesznek az első három órában


Gratulálunk a győzelemhez!

A csapat tagjai: Berecz Botond

Urbán Olivér

Molnár Zsombor

Nyolcadik osztályos tanulók


MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK A SZENT MÁRTON-NAPI LÁMPÁS FELVONULÁSRA, MELY 2016. NOVEMBER 14-ÉN 16.30.ÓRAKOR LESZ. A NÉMET NYELVŰ MŰSORT ISKOLÁNK TANULÓI ADJÁK.


KEDVES NAGYCSOPORTOS ÓVODÁSOK! ÚJRA VÁRUNK TITEKET ISKOLAELŐKÉSZÍTŐ-FOGLALKOZÁSUNKRA 2016. NOVEMBER 18-ÁN 16 ÓRÁRA!Kedves Negyedikes Szülők!

Szeretnénk lehetőséget nyújtani Önöknek, hogy a felső tagozatos tanulók munkájába betekintést nyerjenek.

Október 12-én az első 3 órában az 5. évfolyamon nyílt napot tartunk, melyre szeretettel várjuk Önöket.Máriapócson zarándokoltak diákjaink.


Szeptember 20-tól a reggeli ügyelet (7h) az alsós udvaron lesz!


Kedves Szülők!

Mindenkinek hálásan köszönöm az iskolai családi napon nyújtott áldozatos munkáját!

Hálát adok a Jó Istennek, a szép időért! ( hiába is jósoltak az időjósok butaságokat)

Nagyon köszönöm a szülők sok segítségét, amit a programok szervezéséhez nyújtottak és külön köszönöm a főző csapatnak a finom ebédet. Az idén is mindenki jól érezte magát és egy felejthetetlen napot tölthettünk el.

Jövőre újra!!!

Dr. Kovácsné Nikházy Eleonóra

Igazgató


A Közösségi napot eső esetén is megtartjuk!Az énekkarosoknak 31-én 16:00 kor gyülekező a templomtéren!


Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Aug. 31-én 17.00-kor mindenkit szeretettel várunk a tanévnyitó szentmisére.

Az első tanítási napon (csütörtök) 4 óra lesz megtartva, utána folyamatosan ebédelnek a gyerekek.

A szülők ebéd után az iskola udvaron (kb: 12.00-13.00 óra) vehetik át gyermekeiket a tanító néniktől.

Felügyeletet tartunk mind a két udvaron 17.00 óráig. A nagyok szülői írásbeli kérésre mehetnek haza.

Az első és ötödik évfolyam számára szept. 1-én (csüt.) szülői értekezletet tartunk 17.00 órától.


Nevelői lelki gyakorlat 2016/17-es tanév

Csodálatos környezetben az idén augusztusban is lelkigyakorlattal kezdtük az új tanévet.

Iskolánk tantestülete 38 fővel vett részt. A vadregényes Bükkben Sebesvízen töltöttünk két felejthetetlen napot.

Az idei témánk Isten országának építése volt. Iskolalelkészünk Ft. Balog Gyula atya tartalmas előadásai nagy élményt és igazi lelki feltöltődést nyújtottak, amiből a tanév során folyamatosan táplálkozhatunk. A közös szentmisék meghitt hangulata, a közös imák, a Szentírás olvasása és azokon való elmélkedések lelkileg megerősítettek mindannyiunkat.

Nemcsak magunkra, hanem egymásra is fokozottabban tudtunk figyelni, és ezt tovább erősítette közösségünket. Gyula atya az idei évre is nagyon találó jelmondatot választott: „ Győzd le a rosszat jóval!” Róm 12,21.

Mi ennek szellemében szeretnénk mindennapjainkat megélni.


Tájékoztató a tanévkezdéssel kapcsolatos tennivalókról és időpontokról!

Kedves Szülők!

A 2016/2017-es tanévet augusztus 31-én ünnepélyes Veni Sancte szentmise keretében nyitjuk meg.

A tanévnyitó 17.00 órakor kezdődik a Szent Imre téren. A szokásoknak megfelelően várjuk a segítő apukákat a pakoláshoz 16.00 órára.

A leendő elsősöket ismerkedő év eleji kirándulásra várjuk 2016. augusztus 27-én szombaton.

Találkozás: 9.30-kor a Majális parkban a buszvégállomásnál.

A tankönyvosztás szeptember 1-2-án 8-18 óráig lesz az aulában.

Az ingyenes tankönyveket csak a jogosultságot igazoló érvényes 1 hónapnál nem régebbi dokumentumok fénymásolatának leadásával tudjuk kiadni. Az igazolás nélkül a könyveket nem tudjuk biztosítani. A tankönyvek kifizetése csekken, vagy átutalással történhet.

Átutalni a következő számlaszámra kell: 64400068-30107825-11100049

A kedvezményes étkezéshez is kérjük az igazolások fénymásolatát leadni.

A szünet hátralévő napjaira mindenkinek jó pihenést kívánok!

Iskolavezetés


Ügyelet minden szerdán 9-12-ig!Gratulálunk a pályázaton részt vett 4. osztályos németes tanulóknak .:

Farkas Márton

Gerencsér Panna

Héczei Erika

Kiss Anita

Pastrovics Anna

Szabó Eszter

Szegedi Hanna

Takács Kristóf

Újhelyi Dorottya

Urbán Veronika

és a lámpás táncot bemutató 4. osztályos németes csoportnak.Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Az idei tanévet a 2016. jún. 22-én 16.30-kor kezdődő szentmisével zárjuk.

Az ünnepségre mindenkit szeretettel várunk!

A nyári szünetre jó pihenést, örömteli pillanatokat kívánunk sok szeretettel!

az iskola vezetősége


Kedves Szülők!

Az ünnepség jó idő esetén, a Szent Imre téren, rossz idő esetén az iskola aulájában kerül megrendezésre.

Osztályonként 2 apukát várunk pakolni 15.30-ra, akik az ünnepség végén is segítenek a visszarendezésben.

Szülői munkaközösség
Hálás szívvel mondunk köszönetet a szülőknek a ballagási előkészületekben nyújtott segítségért, a díszítésben és pakolásban való közreműködésért!

Az iskola vezetősége


Köszönjük a szülők nagylelkű támogatását, melyet a tantermek informatikai fejlesztésére fordítunk.

Alapítvány kuratóriuma


Csépány Kristóf az Országos Fizikaversenyen IX. helyezést ért el!

GRATULÁLUNK!


Szent Imre- próbanyelvvizsga B2

2016.május 11-én iskolánk 7. osztályosai az Euroexam nemzetközi nyelvvizsga középfokú (B2) próbavizsgáját írták a miskolci Favorit Nyelviskola képviselőjének jelenlétében. A cél mindenképpen az volt, hogy felmérjük tanulóink jelenlegi tudását és esélyeit egy esetleges nyelvvizsgára. Mivel a középfokú nyelvvizsga letételéhez 60%-os teljesítményre van szükség, néhány tanulónk komoly eséllyel indulhat neki ennek a vizsgának akár már a 8. osztály végén is.

Alvári Míra 59%

Árvai Hanna 69%

Brunszlik Helga 39%

Brunszlik Petra 47%

Csépány Kristóf 67%

Dzsupin Dávid 33%

Harsányi Levente 47%

Misli Milán 23%

Sebeszta Zsófia 23%

Szőke Gergő 53%

Ungvári Márk 53%

Varga Viktória Dorina 25%


2016. május 9-én a karcagi Györffy István Katolikus Általános Iskola Tantestülete Szakmai nap keretében meglátogatta iskolánkat. Tanulóink a "Szüntelen bízzál az Úrban" c. ének flashmobjával köszöntötték őket.

Ezt követően iskolánk igazgatónője és lelkipásztora bemutatták intézményünket. A vendég pedagógusok iskolánk munkaközösség-vezetőinek irányításával megtekinthették iskolánk épületét. Szakmai beszélgetést folytattak az iskolánkban folyó keresztény oktatásról. Választ kaptak arra a kérdésre, mitől más a katolikus oktatás: szeretet, kölcsönös segítség, vidám légkör.

A szeretetvendégséget az iskolánkban működő szülői munkaközösség készítette.

Ennek megszervezéséért külön köszönetet mondunk az SZM vezetőnek, Alváriné Szűcs Gabriella Teodórának.

Képek a Galériában

Szeretettel meghívjuk a kedves érdeklődőket a 2016. május 31-én, kedden 16.30-kor kezdődő német nyelvű műsoros délutánunkra, melyen a hagyományoknak megfelelően az 1. osztályos németes tanulók egy kis műsor keretében bemutatják az év során elsajátított ismereteiket.A határtalanul páyázat keretén belül a 7. évfolyam április 27-29-ig erdélyi utazáson vett részt!


Minap cikk-Határtalanul

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

"Egy szegény özvegyasszony pedig odamenve beledobott két fillért, azaz egy krajcárt. Jézus odahívta tanítványait, és ezt mondta nekik: 'Bizony, mondom néktek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. Mert mindannyian fölöslegükből dobtak, ő azonban szegénységéből mindazt beledobta, amije csak volt, az egész vagyonát.' Mk 12,42-44 A miskolci Gyermekváros kis lakói és az ott dolgozó nevelők az alábbi kéréssel fordultak a Szent Imre Római Katolikus Iskola diákjaihoz. Játékaik, használati eszközeik elhasználódtak, tönkrementek. Ha van megunt, már nem használt társasjáték, hullahopp karika, ugráló kötél, aszfalt kréta stb. nagy szeretettel várják. Továbbá ágyneműt, ruhaneműt, felesleges edényeket is szívesen fogadnak.

A gyűjtés ideje 2016.05.02– 05.06 -ig. Helye: alsós épület

Köszönjük a segítséget!


2016.04. 30- án szombaton iskolánkból az alábbi gyermekek vettek részt a VII. „Dunán innen Tiszán túl” Kárpát-medencei gyermek- és ifjúsági tehetségkutató versenyen. Népmese kategória:

Biczó Ádám 4.a és Biczó András 1.b

Népdal kategória első korcsoport:

Fodor Sára 5.b

Urbán Zalán 6.a

Népdal kategória második korcsoport:

Deák Boglárka 6.b

Biczó Ádámot és Biczó Andrást ezüst minősítéssel értékelték.

Urbán Zalán kategóriájában bronz minősítést kapott.

Büszkék vagyunk minden versenyzőnkre, akik ezzel a szerepléssel magukban mélyítették és másoknak közvetítették a magyarság értékeit. Minden kis diákunknak gratulálunk!

További sikereket kívánunk munkájukban!

Iskola vezetősége

Kirándulni voltunk.

Találkozás Pécsen a Püspök Úrral.


Hegyiné Stefancsik Mónika írása...

Engem ért az a megtisztelő feladat, hogy iskolánk tanulóit elkísérjem a városi népdaléneklési versenyre. A 12 helyezésből 5 helyezést a mi iskolánk nyert! Méltán lehetünk büszkék ezekre a gyerekekre és a felkészítő tanáraikra! Az elismerő tekintetetek és a gartulációkat én zsebeltem be, de cserébe készítettem Nektek is egy képet a tehetségekről!

Hrotkó Boldizsár 2,o 2. hely

Krajnyák Janka különdíj

Fazekas Anita 3. o 1. hely

György Anna 3. o 2. hely

Pastovics Anna 4. o 3. hely

A veseny után egy ismerős tanítónő odajött hozzám, megkérdezte, hogy én kiket hoztam?

Még mielőtt válaszolhattam volna, megválaszolta a kérdését...

-" Ja? A győzteseket"

Íme a győztesek:-)


A jelentkezési lapok leadási határideje 2016. 05. 10., 11., 12. az irodában.( Az áprilisi térítési díj befizetésének napján.) A tábor befizetésének határideje: 2016. 06. 07.,08.,09.

Jelentkezési lap

A miskolci Regionális általános iskolai rajzversenyen Bakaja Tünde V. Szalóczy Zsófia IV. helyezést ért el.

GRATULÁLUNK!


A városi angol tesztmegoldó versenyen Csipkés Máté 5. osztályos tanuló II. helyezést, Tokaji Lilla 6.osztályos tanuló VI. helyezést, Csépány Kristóf 7. osztályos tanuló I. helyezést ért el.

Valamennyien továbbjutottak a megyei versenyre.

GRATULÁLUNK


Szombaton az idei szezon első regionális díjugrató szabadtéri versenyét rendezték a diósgyőri Lovagi Tornák Terén az Első Miskolci Lady Lions Club Kupa keretein belül. Pretl Médea 6.b. osztályos tanuló a miskolci Hejőmenti Lovasparkot képviselte. Agropoint Collegano nevű lovával 105 cm-en a második, majd 110 ifiben az első helyet szerezték meg. A eseményről a Miskolci Televízió összefoglalót készített, mely hétfő este, április 11-én kerül adásba.


FOX országos angol versenyen Árvai Hanna 7.b osztályos tanuló 26. helyezést ért el.

GRATULÁLUNK!
Kedves Szülők!

„A Szentévben megtapasztalhatjuk majd, hogy mit jelent megnyitni a szívünket azok felé, akik a modern világ – gyakran drámai módon létrehozott – periférián élnek. Nyissuk föl a szemünket, hogy észrevegyük a világ nyomorúságát, méltóságuktól megfosztott fivéreink és nővéreink sebeit, és érezzünk késztetést arra, hogy meghalljuk segélykiáltásukat. … Fedezzük fel az irgalmasság testi cselekedeteit: jóllakatni az éhezőket, megitatni a szomjazókat, felöltöztetni a ruhátlanokat, befogadni a jövevényeket, ápolni a betegeket, meglátogatni a rabokat, eltemetni a halottakat.” (Ferenc pápa Misericordiae Vultus, 15) Mi, a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola közössége különösen fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink és rajtuk keresztül családjaik tanúságot tegyenek az irgalmas szeretet gyakorlásáról. Iskolánk a nagyböjtben tartós élelmiszergyűjtést szervez, Borsod- Abaúj-Zemplén megye legszegényebb részén, a Csereháton élő rászoruló családok számára.

Kérjük, hogy 2016. március 8-tól 17-ig felajánlásaikat a felsős épületben kihelyezett gyűjtőpontra adják le.

Az összegyűjtött élelmiszereket a Laki Általános Iskola 148 gyermekének szállítjuk ki.

Adományaikat köszönjük!


Tisztelettel kérjük a Kedves Szülőket, ismerőseiket, barátaikat, hogy az éves jövedelemadó bevallásakor gondoljanak alapítványunkra!

11734028-20007841 (OTP Bank Nyrt.)

Adószám: 18425635-1-05

KÖSZÖNJÜK TÁMOGATÁSÁT!Kedves Szülők!

Kollégáim és tanulóink nevében is szeretném megköszönni azt az áldozatos segítséget, melyet a 11. Jubileumi Alapítványi Bálunk megszervezésével kapcsolatosan nyújtottak. Hálás szívvel mondok köszönetet azoknak a szülőknek, akik segítségükkel (tombolajegy árulás, dekoráció készítés, adománygyűjtés) hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

Külön köszönetemet szeretném kifejezni Alváriné Szűcs Gabriellának a Szülői Munkaközösség Elnökének a szervezésért és az adományok összegyűjtéséért, melyet az informatikai eszközök fejlesztésére fogunk fordítani.

Kedves Szülők! Életükre és családjukra Isten áldását kérem!

Miskolc, 2016. február 1.

Őszinte köszönettel:

Dr. Kovácsné Nikházy Eleonóra

igazgató


DR. ZSIGA MARCELL A SZERENCSEJÁTÉK ZRT. ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓJÁNAK FELAJÁNLÁSA A 2016-BAN MEGRENDEZETT ALAPÍTVÁNYI BÁLUNKON.

NAGY LÁSZLÓ MAGYAR VÁLOGATOTT KÉZILABDA JÁTÉKOS MEZÉRE 2016. MÁRCIUS 1-IG LEHET LICITÁLNI.

AZ EDDIG BEÉRKEZETT AJÁNLAT

- 20.000 - FT.

Licitálni e-mail ben lehet a szentimremiskolc@gmail.com címen


Hálás szívvel köszönjük a Pretl család ajándékát!

2016.


Tisztelt Szülők!

December 15-én (kedd) 17.00 órától szülői katekézist tartunk. A katekézist vezeti: Balog Gyula iskolalelkész.

Helye: az iskola könyvtára.

Mindenkit szeretettel várunk!

Szülői Munkaközösség


Tisztelt Szülők!

Tisztelt Szülők! December 12-én szombaton iskolánkban tanári lelki gyakorlat lesz. Ezen a napon a gyerekeknek tanítás nem lesz! Kérjük a szülőket az osztályfőnököknél szíveskedjenek jelezni, kérnek -e erre a napra ügyeletet.

Köszönettel: iskolavezetőség


Tisztelt Szülők!

December 10-én 15 – 17 óráig tartjuk iskolánk aulájában az Adventi kirakodóvásárt.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


A város képeslapjának készítője Biro Annamária.

Felkészítő tanár: Hegyiné Stefancsik Mónika


A városi prózamondó versenyen iskolánkat a következő tanulók képviselték:

Mihalik Mira 1.b osztályos tanuló I. helyezés

Farkas Máté 2.a

Fazekas Anita 3.c

Vrastyák Balázs 4.a

Gratulálunk tanítványainknak, felkészítő pedagógusaiknak, és szüleiknek!


A megyei hittan, és nyelvi verseny eredményei

Hittanverseny

Angol nyelvi verseny 7-8 osztály

Angol nyelvi verseny 5-6 osztály

Német nyelvi verseny 7-8 osztály

Német nyelvi verseny 5-6 osztályTisztelt Szülők!

November 10-én (kedd) 17.00 órától szülői katekézist tartunk.

A katekézist vezeti: Balog Gyula iskolalelkész.

Helye: az iskola könyvtára.

Mindenkit szeretettel várunk!

Szülői Munkaközösség


NYÍLT NAPOT TARTUNK OKTÓBER 14-ÉN AZ ELSŐ KÉT ÓRÁBAN A NEGYEDIK ÉVFOLYAMOS TANULÓK- ÉS SZÜLEIK RÉSZÉRE AZ 5. ÉVFOLYAMON.

MATEMATIKA ÉS ANGOL/NÉMET ÓRÁK MEGTEKINTÉSÉRE VAN LEHETŐSÉG.

MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!


Tisztelt Szülők!

Október 13-án (kedd) 17.00 órától szülői katekézist tartunk.

A katekézist vezeti: Balog Gyula iskolalelkész.

Helye: az iskola könyvtára.

Mindenkit szeretettel várunk!

Szülői Munkaközösség


NYÍLT NAPOT TARTUNK OKTÓBER 14-ÉN AZ ELSŐ KÉT ÓRÁBAN A NEGYEDIK ÉVFOLYAMOS TANULÓK- ÉS SZÜLEIK RÉSZÉRE AZ 5. ÉVFOLYAMON.

MATEMATIKA ÉS ANGOL/NÉMET ÓRÁK MEGTEKINTÉSÉRE VAN LEHETŐSÉG.

MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!


Családi nap a Szent Imrében

Az idei tanévkezdés nem lett volna igazán kerek közösségi nap nélkül. Ez a rendezvény nem csupán egy kikapcsolódási lehetőség iskolánk tágabb családjának, hanem közösségformáló erő, amelyben tanárok, szülők és diákok szoros egységben munkálkodtak a nap sikeréért, és tették egységesen felejthetetlenné, és egyben különlegessé minden résztvevő számára ezt a napot. Új kollégaként bámulatos összefogást tapasztalhattam meg első közösségi napom alkalmával. Akár egy hatalmas család nyüzsögtünk az iskola egész területén, és a kapukon kívül is. Olyan színes programsor állt össze, amelynek köszönhetően egészen biztosan nem volt unatkozó tagja szép számmal összegyűlt népes családunknak. A kedves igazgatónői és képviselői szavak után a nap nyitányaként az MShow Drum ütős együttes zenei show-ja lendítette meg a mozgalmasnak ígérkező kötetlen programjainkat, melyben helyet kapott a sportolás, a játék, a tánc, a kreativitás, a szórakozás, a társadalmi felelősségvállalás és a lelkiség egyaránt.

Aki a sportolási lehetőségeket várta, nem távozott csalódottan, hiszen akadálypálya, büntetődobó verseny, diákok-apukák foci, futás és tájfutás, asztalitenisz bajnokság, JUDO és tartásjavító torna színesítette a napunkat, és várta az érdeklődőket, valamint a fizikai felfrissülésre vágyókat. A lelki táplálékot keresők sem maradtak magukra. Ők a nap folyamán Hágen Ilona Edit nővér és Balog Gyula atya közreműködésével töltekezhettek. Nagy sikert aratott a gyerekek körében az ugrálóvár és az 1 perc és nyersz!, a csillámtetoválás, testékszer készítés, óriás szappanbuborék, gyöngyfűzés és tésztafűzés, valamint a népi játékokat idéző diótörés. A nap végére szinte nem lehetett találkozni olyan kishölggyel, akinek a nyakát, vagy csuklóját ne díszítette volna egy-egy saját készítésű egyedi tészta- vagy gyöngyékszer, amiből természetesen jutott az anyukáknak is. Az ugrálóvárban mókázókat még a szemerkélő eső sem riasztotta el, míg a gyermek méretű szappanbuborékok egyfajta varázsvilágot juttattak az eszembe, ahogyan megformálódtak a kicsi kezek által. Nagy érdeklődés fogadta a sportudvaron felvonultatott mentők és gyermekmentők járműveit, amivel a gyerekek egy nagyon fontos szakma kulisszái mögé nyerhettek betekintést, és akár fel is ülhettek a mentőjárművekre, míg a szülők és tanárok elsősegély-nyújtási ismereteiket frissíthették fel egy élethű gyakorlóbaba segítségével, amit természetesen a diákok is kipróbálhattak.

Igazán példaértékűnek tartom, hogy véradásra is adott volt a lehetőség. Nagy öröm volt számomra látni, hogy sokan szakítottak időt a kikapcsolódás mellett az önzetlen segítségnyújtásra is. Az udvar egy olyan közösségi térré változott, ami egy nagy terített családi asztalra emlékeztetett, ahová bárki odafért, és bátran bekapcsolódhatott a közösségi életbe. Ebéd után szólt a talpalávaló, ahol iskolánk néptáncot tanuló gyermekei mutathatták be tánctudásukat a tanító nénik és több pedagógus részvételével. A terített asztalról, a „tűzhely” melegéről szorgos kezek gondoskodtak fáradtságos, ám önzetlen munkájukkal, ezzel is méltó keretbe foglalva az iskolában uralkodó összetartás egyik legszebb példájának mondható közösségi napunkat.

Suszterné Gresó Lilla

tanítónő


Tisztelt Szülők!

Szeptember 29-én (kedd) 17.00 órától szülői katekézist tartunk.

A katekézist vezeti: Balog Gyula iskolalelkész.

Helye: az iskola könyvtára

Mindenkit szeretettel várunk!

Szülői Munkaközösség


Mindenkinek hálásan köszönöm az iskolai családi napon nyújtott áldozatos munkáját!

Nagyon köszönöm a szülők sok segítségét, amit a programok szervezéséhez nyújtottak és külön köszönöm a főző csapatnak a finom ebédet.

Az idén is mindenki jól érezte magát és egy felejthetetlen napot tölthettünk el.

Jövőre újra!!!

Dr. Kovácsné Nikházy Eleonóra

Igazgató


A miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola tanári karának évkezdő lelkigyakorlata Szentkúton „Te vagy a világ világossága.”

(Mt 5,14)

Ezt a jelmondatot hirdette meg iskolalelkészünk és lelki vezetőnk, Balog Gyula atya a 2015/16. tanévre.

Újból eltelt egy esztendő. Augusztusban tantestületünk mindig lelkigyakorlattal indítja az új tanulmányi évet. Istenhívő emberek lévén ez méltó kezdésnek bizonyul. Az idén Szentkúton töltöttünk 2 felejthetetlen napot. A Gyula atya által közvetített lelki táplálék mellett mindenki megtalálta a számára legmegfelelőbb imaformát. Lehetőség volt csöndes elmélkedésre, szemlélődő imádságra, könyörgő imára, hálaadásra, dicsőítésre, esdeklésre, bűnbánati imára, közbenjáró- és áldáskérő imára. A hely lelkisége, kisugárzása mindenkit magával ragadott. Az emlékek még élénken élnek bennünk, mivel Hágen Ilona Edit nővér TORG néhány évvel ezelőtt itt tette le szerzetesi örökfogadalmát. Azóta a kegyhely tovább szépült és gazdagodott. A közös szentmisék megható, felemelő hangulata a kegytemplomban felejthetetlen élmény volt. Elcsendesedésünk alatt is sokat töltődtünk annak ellenére, hogy Gyula atya nem silentium rigorosumot kért tőlünk. Egyetlen közös esténken mindenki újból gyermekké válhatott néhány órára. A csapatjátékok visszavittek minket a gondtalan gyermekkorba, a sok nevetés hatására tovább töltődtünk, s mindezek mellett ezáltal is tovább épült, erősödött közösségünk. Minden évben elgondolkodom azon, hogy milyen jó emberekkel is dolgozhatom, s a kezünk alatt formálódó gyerekek is mind mekkora ajándékok, kegyelmek a Jóistentől. Mindannyiunknak küldetése van! Nem a saját döntésünk, hogy ebben az iskolában dolgozunk, hanem a Jóisten terve érvényesül benne.

Hála érte!

„Az élő és igaz Isten szakadatlanul hív mindenkit a vele való találkozásra az imában – akár elfelejti az ember Teremtőjét, akár elrejtőzik előle. Az imában a hűséges Isten szeretetének ez a közbeavatkozása mindig elsődleges. Amilyen mértékben Isten fokozatosan kinyilatkoztatja önmagát, és az ember előtt feltárja, hogy ki is az ember, úgy mutatkozik meg az imádság – mint a szövetség drámája.”

(Katekizmus 2567)

Miskolc, 2015. 09. 16.

Szabóné Tóth Ildikó


Szeptember 28-án 17 órától megbeszélést tartunk a londoni utazással kapcsolatban. Minden érdeklődő szülőt szeretettel várunk a 6.b osztály termében.

Milus SándornéAz első osztályosoknak kedden 17.00 - kor lesz a szülői értekezlet.


A tankönyvet csak a szülő veheti át!


Tankönyvosztás 2015

Iskolánkban

a tankönyvosztás időpontjai:

2015. augusztus 31-én 8:00 – 16:00 4. - 8. évfolyam

2015. szeptember 1-jén és 2-án 8:00 – 17:00 4. - 8. évfolyam

Az ingyenes tankönyvben részesülő diákok a hatályos határozat alapján kapják kézhez a tankönyveket.

AZ INGYENESSÉGRE JOGOSULTAK A TANKÖNYVOSZTÁSRA KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HOZZÁK MAGUKKAL A JOGOSULTSÁGUK HIVATALOS IGAZOLÁSÁT!

Ingyenes tankönyvellátásra jogosultak köre.

o a tartósan beteg, Igazolhatja: szakorvos által kiállított igazolás o a testi, érzékszervi, értelmi, beszédfogyatékos, autista, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, Igazolhatja: szakorvos által kiállított igazolás o a pszichés fejlődés zavarai miatt a nevelési, tanulási folyamatban tartósan és súlyosan akadályozott (pl. dyslexia, dysgraphia, dyscalculia, mutizmus, kóros hyperkinetikus vagy kóros aktivitászavar), Igazolhatja: szakorvos által kiállított igazolás o a három- vagy többgyermekes családban élő, Igazolhatja: családi pótlék összegét tartalmazó bérjegyzék, számlakivonat vagy postai utalvány o a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanuló Igazolhatja: gyermekvédelmi kedvezmény határozata.

A fizetős diákok a tankönyv átvételekor kapják meg a KELLO által kiállított számlát.

Befizetési határidő: 2015. szeptember. 15.

A befizetés módja:

- KELLOPONT-on: (Kellopont - Miskolc 3530 Miskolc, Széchenyi u. 51/2.) készpénzzel, iskolakezdési utalvánnyal, ill. bankkártyával.

- Postahivatalban: készpénzzel, ill. bankkártyával Az 1., 2. és 3. évfolyamosok a szülői értekezleten veszik át a tankönyveket az osztályfőnököktől, térítésmentesen.

IskolavezetésKedves leendő elsősök!

Ismerkedő kirándulásra hívunk benneteket, és kedves családotokat 2015.08.29-én szombaton a Csanyikba.

Találkozás 9.30-kor a Majális parkban, a busz végállomáson.

Szeretettel várnak benneteket az első osztályos tanítók!


Fontos tudnivalók a tankönyvosztással kapcsolatban

Az ingyenes tankönyvben részesülő diákok a hatályos határozat alapján kapják kézhez a tankönyveket.

AZ INGYENESSÉGRE JOGOSULTAK A TANKÖNYVOSZTÁSRA KÉRJÜK FELTÉTLENÜL HOZZÁK MAGUKKAL A JOGOSULTSÁGUK HIVATALOS IGAZOLÁSÁT!

Ingyenes tankönyvellátásra jogosultak köre.

o a tartósan beteg, Igazolhatja: szakorvos által kiállított igazolás

o a testi, érzékszervi, értelmi, beszédfogyatékos, autista, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, Igazolhatja: szakorvos által kiállított igazolás

o a pszichés fejlődés zavarai miatt a nevelési, tanulási folyamatban tartósan és súlyosan akadályozott (pl. dyslexia, dysgraphia, dyscalculia, mutizmus, kóros hyperkinetikus vagy kóros aktivitászavar), Igazolhatja: szakorvos által kiállított igazolás

o a három- vagy többgyermekes családban élő, Igazolhatja: családi pótlék összegét tartalmazó bérjegyzék, számlakivonat vagy postai utalvány

o a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanuló Igazolhatja: gyermekvédelmi kedvezmény határozata.

A fizetős diákok a tankönyv átvételekor kapják meg a KELLO által kiállított számlát.

Befizetési határidő: 2015. szeptember. 15.

A befizetés módja:

- KELLOPONT-on: (Kellopont - Miskolc 3530 Miskolc, Széchenyi u. 51/2.) készpénzzel, iskolakezdési utalvánnyal, ill. bankkártyával.

- Postahivatalban: készpénzzel, ill. bankkártyával

Az 1., 2. és 3. évfolyamosok a szülői értekezleten veszik át a tankönyveket az osztályfőnököktől, térítésmentesen.

Iskolavezetés


Tankönyvosztás VÁLTOZÁS

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

A tankönyvosztás időpontja még bizonytalan. A csekkeket a KELLO augusztus 24– 31-e között postázza az iskolának.

Kérjük, hogy folyamatosan figyeljék a honlapot, illetve érdeklődjenek az iskola telefonszámán (46/531-572; 30/512-54-22).

Igazgatóság


Tanévnyitó

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Figyelem Tanévnyitó időpontváltozás!!!

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Iskolánk 2015. 08. 31-én (hétfőn) 17 órai kezdettel tartja ünnepélyes Veni Sancte - tanévnyitó szentmiséjét a Szent Imre téren.

Mindenkit szeretettel várunk!

Igazgatóság

IskolavezetőségKedves Szülők, Gyerekek!

2015. július 6-tól augusztus 14-ig iskolánk a szerdai napokon tart ügyeletet 9 – 12 óráig.


Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Az idei tanévet a 2015. jún. 19-én 17-kor kezdődő szentmisével zárjuk.

Az ünnepségre mindenkit szeretettel várunk!

A nyári szünetre jó pihenést, örömteli pillanatokat kívánunk sok szeretettel!

az iskola vezetősége


Kedves Szülők!

Az ünnepség jó idő esetén, a Szent Imre téren, rossz idő esetén az iskola aulájában kerül megrendezésre.

Osztályonként 2 apukát várunk pakolni 15.30-ra, akik az ünnepség végén is segítenek a visszarendezésben.

Szülői munkaközösség


AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK!

VIDEO

2015.05.29-én ünnepelte a 60.születésnapját a Szent Anna óvoda!

A jeles évforduló alkalmából ünnepi műsorral és családi programmal készültünk erre az eseményre.

Képek a Galériában


Lombay Béla 4. osztályos tanulónk a Kaffka Matematika Versenyen III. helyezést ért el.

Gratulálunk!


TÚRA! TÚRA! TÚRA!

Tisztelt Szülők, kedves Gyerekek!

Iskolánk 2014/15-ös tanévi utolsó túráját 2015. május 30-án, szombaton tartja.

A túra útvonala: Lillafüred (kisvonatállomás)– Hámori-tó – Lencsés-nyereg – Csókás – Udvar-kő-barlang – Kaszás-réti elágazás – Felső-forrás – Forrás-völgy – Majális-park.

Táv: 11 km; szint: 230 m

Találkozó: 2015. május 30-án 08.30-kor Felső-Majláth busz- állomáson.

Indulás: 08.45-kor menetrend szerinti 5-ös autóbusz járattal.

Hazautazás: 14.00-kor 1-es autóbuszjárattal Majális-parktól.

Kérem a Szülőket, gyermeküket a Majális-park végállomáson várják, amennyiben nem kísérik el őket.

Várjuk a kedves Szülőket, Nagyszülőket, testvéreket is.

Szükséges 2db (4 db) buszjegy vagy bérlet, réteges öltözködés, lehetőleg magas szárú zárt cipő (bakancs), enni-, innivaló.

Józsi bácsi

SZENT IMRE NYÁRI TÁBOR 2015

2015.06.29.-07.03.

SARUD

Tájékoztató, és jelentkezési lap - Letölthető

Dramatikus verseny a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában

Ebben a tanévben május 6-án ismét megrendeztük a katolikus iskolák számára dramatikus versenyünket. Idén az Árpád-házi szentek közül a kereszténységünket megalapozó férfi szentek életének bemutatása volt a versenyzők feladata.

A házigazda intézményen kívül 5 iskola vállalkozott erre: Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola- Miskolc, Fráter György Katolikus Általános Iskola és AMI- Sajólád, Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium –Miskolc, Szent István Római Katolikus Általános Iskola -Felsőzsolca , Vörösmarty Mihály Római Katolikus Általános Iskola –Miskolc.

Bemutatásra került Szent István, Szent Imre, és Szent László élete, de az államalapító királyunk és fia életének bemutatásából nem hiányozhatott Szent Gellért püspök alakja sem.

Minden színdarab színvonalas, értéket hordozó, tanulságos produkció volt. Az előadásokat ennek megfelelően értékelte a zsűri, melynek elnöke Eperjesi Erika , a Miskolci Nemzeti Színház művésznője volt. Kmeczkó Gyuláné és Hoskó Bertalanné iskolaigazgatók, Rita nővér a Szent Ferenc kisnővéreitől, és Kovácsné Katona Rita munkaközösség-vezető segítették munkáját.

A rendezvényt dr. Kovácsné Nikházy Eleonóra igazgatónő és Mikolai Vince főesperes plébános nyitotta meg, majd az iskola csengettyűs együttese lépett fel.

Az előadásokban a modern technikai eszközök felhasználása mellett a hagyományos művészeti elemek is helyet kaptak. Nagyon igényesen megtervezett és kivitelezett jelmezeket láthattunk a gyermekeken, akik játékukkal hűen igyekeztek átadni a keresztény értékrendet. Ezzel nemcsak a szereplők, hanem mindnyájunk számára elérhető közelségbe kerültek ezek a történelmi személyek. Az Ő életük továbbra is példa lehet a mai fiatalság számára.

A rendezvény megrendezését támogatta : Kovácsné Budai Mária, Eperjesi Erika és dr. Kiss János önkormányzati képviselők.

Fényképek a Galériában


2015.05.10-én nem lesz iskolamise! A legközelebbi iskolamise pünkösd szombatján lesz a Csanyikban!


Országos bajnokaink!


Aritmetika verseny

I.hely Tóth Gergely 4.C

II.hely Lombay Béla 4.C

II.hely Molnár Balázs 7.B osztályos tanulók.


Városi Atlétikai DO Egyéni pályabajnokság

4 arany, 2 ezüst, és sok értékes helyezés!


Európai Uniós forrás felhasználásával kap új, korszerű épületet a Kisboldogasszony Óvoda. A beruházásról további információk az alábbi linkre kattintva érhetők el.

Projektbemutató

Letölthető

A "Határtalanul" pályázat keretében készült riport

Letölthető

SZIRÉN Könyvtári kereső

Keresés az iskolai könyvtárban

Tisztelt Szülők!

Hálás szívvel mondunk köszönetet a 2013. évi személyi jövedelemadójuk 1 %-ából felajánlott támogatásukért, melynek összege 720.000.- Ft volt. Nagy örömünkre szolgált, hogy ebből az összegből a felső tagozatos épületben két osztályteremben sikerült beszerelni projektort, kivetítőt és laptopot internet hozzáféréssel, ezzel is segítve gyermekeink színvonalas oktatását. Bízva további támogatásukban a Jó Isten áldása kísérje életüket és munkájukat.

Tisztelettel:

dr. Kovácsné Nikházy Eleonóra

igazgató


A TANKÖNYVELLÁTÁS RENDJE

Letölthető

Beiratkozáshoz szükséges dokumentumok

Letölthető

Óvodai Beiratkozás - Hirdetmény -

Kisboldogasszony Óvoda

Tel.:06/46-533-379

Kisboldogasszony Óvoda

Szent Anna Óvoda

Tel.:06/46-531-394

Szent Anna Óvoda

Óvodás nyílt nap

Kedves leendő iskolások!

Szeretettel várunk Titeket 2015. március 20-án 16 órára a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolába iskola-bemutató foglalkozásra.

A sportfoglalkozáshoz tornacipőt hozzatok magatokkal!

Kedves Szülők!

Szülői elbeszélgetésre lehet jelentkezni az iskolatitkárságon az 531-572-es telefonszámon.

Az elbeszélgetések időpontjai: 2015. március 23-24-25. Kérem erre az alkalomra megcímzett válaszborítékot hozzanak magukkal!


Tisztelt Szülők!

Március 10-én (kedd) 17.00 órától szülői katekézist tartunk.

A katekézist vezeti: Balog Gyula iskolalelkész.

Helye: az iskola könyvtára.

Mindenkit szeretettel várunk!

Szülői Munkaközösség


Iskola előkészítő foglalkozás

Meghívó

KEDVES NAGYCSOPORTOS ÓVODÁSOK!

Szeretettel várunk Titeket 2015. február 20-án pénteken 16.00-kor a Szent Imre Általános Iskolába Iskolaelőkészítő foglalkozásra.


Kérjük, támogassa Ön is nevelő és oktató munkánkat!

Ajánlja fel személyi jövedelemadója 1 %-át alapítványunk javára!

11734028-20007841 (OTP Bank Nyrt.)

Adószám: 18425635-1-05

KÖSZÖNJÜK TÁMOGATÁSÁT!


Iskolánk két hatodik osztályos tanulója Brunszlik Petra, és Brunszlik Helga eredményesen szerepeltek a "Ne felejtsek" országos anyanyelvi versenyen.

Petra harmadik, Helga hetedik helyezést ért el.

Felkészítő tanár: Szabóné Tóth Ildikó

Büszkék vagyunk rájuk


Tisztelt Szülők, kedves Gyerekek!

Iskolánk következő túráját 2015. január 24-én, szombaton tartja.

A túra útvonala:

Diósgyőri Vár – Kohász-út - Hegyes-rét – Fehérkő-lápa – Lillafüred kisvonatállomás.

Táv: 9 km; szint: 400 m

Találkozó: 2015. január 24-én 9.00-kor Diósgyőri Vár bejárata előtt.

Hazautazás: 12.48-kor vagy 13.13-kor 5-ös autóbuszjárattal.

Kérem a Szülőket, gyermeküket a Felső-Majláth villamosvégállomáson várják, amennyiben nem kísérik el őket. Várjuk a kedves Szülőket, Nagyszülőket, testvéreket is.

Szükséges 2db(4 db) buszjegy vagy bérlet, réteges öltözködés, lehetőleg magas szárú zárt cipő(bakancs), enni-, innivaló.


Báli meghívó

Meghívó

2015.01.10 szombat-munkanap Pénteki órarend alapján

2015.01.06 08.00 Első órában Szentmise - Vízkereszt

Szülői Munkaközösségi ülés 2015.02.02. 16.30


Újévi koncert 2015.01.14 17.00


Iskolamise 2015.01.11 10.00


Mindenkinek jó pihenést kívánok a karácsonyi szünetre.

Az első tanítási nap 2015.01.05.

Dr. Kovácsné Nikházy Eleonóra

igazgató


Karácsonyi meghívó

Meghívó

December 11-én idén is megrendeztük Ádventi vásárunkat, amelyen sok jellegzetes ádventi-karácsonyi dísszel, étellel és itallal, valamint játékokkal is találkozhattunk. Az osztályok saját készítésű díszeiket is áruba bocsájtották. Köszönjük a szülők, nagyszülők segítségét, támogatását!


2014. november 25. Hittan, Angol- és német nyelvi verseny eredményei

Eredménytábla

Tisztelt Szülők!

December 2-án és december 9-én

17.00 órai kezdettel

adventi lelki felkészülés

lesz a szülők részére.

Az adventi lelki felkészülést Gyula atya tartja

az iskola könyvtárában.

Mindenkit szeretettel várunk!

Szülői Munkaközösség


Tisztelt Szülők!

November 11-én (kedd) 17.00 órától szülői katekézist tartunk.

A katekézist vezeti: Balog Gyula iskolalelkész.

Helye: az iskola könyvtára.

Mindenkit szeretettel várunk!

Szülői Munkaközösség


Jubileumi Gálaműsor Műsorfüzet

Műsorfüzet

Tisztelt Szülők!

Október 15-én 17.00 órától szülői katekézist tartunk.

A katekézist vezeti: Balog Gyula iskolalelkész.

Helye: az iskola könyvtára.

Mindenkit szeretettel várunk!

Szülői Munkaközösség


Iskola-előkészítő foglalkozás!

Plakát

Nyílt nap az ötödik évfolyamon a negyedik évfolyamos szülőknek!

2014. október 15. szerda 8.00-11.00. óráig.

Látogatható órák:

5. a

• 1. óra magyar

• 2. óra angol/német

• 3. óra term. ism.

5. b

• 1. óra matematika

• 2.óra angol/német

• 3. óra magyar


Szeretettel meghívjuk a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda 15 éves Jubileumi Gálaműsorára

Plakát

Sítábor

Iskolánk a tavalyihoz hasonlóan családi sítábort szervez.

Időpont: 2015. január 27-31.

Helyszín: Tále (Szlovákia)

Árak:

25,00 € személyenként/éj

Összesenr: 100 € a 4éjre

- full board /reggeli,ebéd,vacsora/

- szállás a dependence Hotel Golfban

- egyszeri belépés a Hotel Stupka uszodájába

5 napos síbérlet árak:

children up to 12 yrs. – 25,00 €

youth up to 18 yrs. – 36,00 €

adult – 45,00 €

Jelentkezési határidő: 2014. december 15.

Jelentkezés az alábbi címeken:

k.lyocsa@voco.com

lyokata@hotmail.com

Lyócsa Katalin

szervező

Tel.: 06-70-6071362

Részletek a miskolci Szent Imre Róm. Kat. Ált. Iskola tanulóinak fogalmazásaiból, melyeket a nagyböjti időben az aulában felállított Szentkútról kapott feszület kapcsán írtak

„Hogy miket éreztem a feszületnél? Ezt is, azt is. Legelőször, amikor odamentem, féltem. Nem is féltem, csak nem tudtam, hogy mit kéne éreznem. Másodszor, behunytam a szemem egy pillanatra és olyan érzésem támadt, amilyen még soha. Azt éreztem, hogy odajön Jézus és megsimogatja a fejemet.”

Király Kitti 4.b

„Az iskolánk aulájában volt egy feszület. Jézus rajta kőből, a kereszt, fából volt. Amikor megláttam, szomorú érzés fogott el, mert eszembe jutott, hogy miket csináltak vele. Magamba néztem, hogy milyenek Jézus szenvedéseihez képest az én mindennapi szenvedéseim. Például, ha én nem kapok chipset, máris szomorú leszek. Mi ez Jézus ostorozásához képest? Semmi. Szomorú vagyok, amikor megszidnak. Micsoda ez Krisztus megalázásához képest és ahhoz, hogy leköpték, piros leplet raktak rá, töviskoszorút tettek a fejére? Most szívesen azt mondanám, hogy ha ott lettem volna, megállítottam volna őket, de ez egyáltalán nem biztos. Lehet, hogy gyáván meghúzódtam volna a tömegben. Mostanában azokat mondjuk hősöknek, akik legyőzik a gonoszokat, de Jézus nem eltiporta a bűnösöket, hanem megtérítette őket és örök életet adott nekik. Szerintem ez a hősiesség. Ki tudja, hogy én mit tettem volna az Ő helyében? Talán félősen elfutottam volna a sorsom elől. Jézus örök életet adott mindenkinek: vétkesnek is, tisztának is. Ha felnövök, szeretnék mindenkit szeretni és tisztelni, mint ahogy Krisztus tette velünk, szeretném az Ő példáját követni.”

Kovács András 4.b

„A feszület sokat jelent a számomra. Amikor megláttam, kicsit meg is ijedtem, mert ember nagyságú volt. Amikor először mentem hozzá közel, furcsa volt, mert rám nézett. Én megsimítottam a lábát.”

Sebeszta Zsófia 5.a

„Hogy mit jelentett nekem a feszület? Szeretetet. Minden nap, amikor elmentem mellette, részesültem abban a szeretetben, amit Jézus árasztott magából. Minden nap erősödtem a hitemben, hogy ő meghalt értem. Jézus az életét adta értem, egy kis emberért. Jézus a kereszten végezte azért, hogy én, aki bűnökkel van tele, örökké élhessek. És én mit adhatok ezért? Amit Ő adott azt én nem tudom Neki viszonozni. Amit adhatok neki az a szeretetem, a hitem. És még azt adhatom Neki, amit mindenki véd: az ÉLETEMET.”

Urbán Olivér 5.a

„Nekem azt jelentette az aulában az a feszület, hogy elmondhattam Jézusnak a gondolataimat. Felnézhettem rá. Nagyon örülök neki, hogy ideadták a sulinak ezt a feszületet, mert eddig csak elképzelni tudtam, hogy mekkora lehetett Jézus az életben.”

Ónodi Gergő 5.a

„Az egyik barátnőm azt mondta, hogy menjek közel a feszülethez úgy, hogy csak két-három centiméter legyen közte és köztem. Néhány percig Jézus lábát néztem, majd hirtelen feltekintettem és megláttam az arcát. Leírhatatlanul jó érzés töltött el.”

Kosztyu Eszter 7.a

Miután megnéztünk a Passió című filmből néhány részletet, elgondolkodtam. Azt a szeretetet, amit Jézus felénk áraszt, nem lehet viszonozni, mert emberek vagyunk, bűnösök. De ha csak annyit mondunk Neki, hogy „Köszönöm!”, az már egy fajta viszonzása ennek a szeretetnek. Ha szívvel, lélekkel kimondjuk csak ezt az egy szót: „Köszönöm!”, az szerintem többet ér, mint unottan elimádkozni a Hiszekegyet vagy a Miatyánkot.”

Bíró Benedek 7.a

„Ez a feszület eszemben juttatta Jézus szenvedését a keresztfán és azt, hogy mi mennyi mindent vétettünk ellene. Ez intő példa, hogy ne kövessünk el bűnöket és úgy éljünk, ahogy azt Jézus tanította.”

Horváth Mátyás 7.o

Kicsit furcsálltuk az osztálytársaimmal, hogy miért van egy EKKORA szobor az aulánkban, Nem értettük. hogy mi terve van „vele” Edit nővérnek. Kiderült, hogy „Neki”, azaz Jézusnak van terve velünk. Edit nővér elmagyarázta, azt mondta, hogy szeretné, ha megtapasztalnánk, hogy milyen egy életnagyságú Jézus szobor közelében, hogy még jobban felfogjuk mit tett értünk Ő. Reggelente a mögötte lévő helyen beszélgettünk, és amikor elmentem mellette, már köszöntem neki, mint egy barátnak, egy ismerősnek, mint… Jézusnak. Volt, hogy belegondoltam, ha nem lenne ott, milyen lenne az a tágas hely, milyen üres lenne, mint a szívemnek az a helye, amit most ez által a szobor által Jézus betölt benne.

Szögeczki Luca 8.a


2014 - 2015 tanév

Befizetési napok

november 11-12-13
december 8-9-10
január 12-13-14
november 11-12-13
február 6-9-10
március 10-11-12
április 13-14-15
május 11-12-13
június 8-9-10


  Kapcsolat

Szent Imre
Római Katolikus Általános Iskola
és Óvoda
OM:200298
3532 Miskolc, Fadrusz u. 3-8.
Telefon:(46)531-572
Fax:(46)531-573
E-mail: szentimremiskolc@gmail.com
Web: http://www.szentimre.com
Alapítvány

Szent Imre Általános Iskola
Rekonstrukciójáért Alapítvány
Adószám:18425635-1-05
Számlaszám:11734028-20007841

Támogatásukat köszönjük!
Hírlevél

E-mail cím:

Név:
  
© 2009-2018. Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Miskolc